HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

FONTOS TUDNIVALÓK AZ EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA ALKALMÁBÓL


Az idei esztendőben kétnapossá növi ki magát az Ezer Székely Leány Napja. Az alábbiakban a közlekedésre, a regisztrációra, a viseletmustrára, illetve a kereskedelemre vonatkozó szabályokat osztunk meg.

Közlekedés

A rendezvény napján a gyülekezőpontoknál, illetve a Szabadság térre vezető felvonulási útvonalon forgalomkorlátozásra és útlezárásra kell számítani, szombaton (július 6-án), az alábbiak szerint:


8.30 – 9.00 óra között le lesz zárva a forgalom:

Brassói út – Szabadság tér között a következő útszakaszokon: Brassói út – Jégpálya negyed – M. Sadovenu – Temesvári sgt. – Szabadság tér.

Szentlélek utca – Szabadság tér között a következő útszakaszokon: Szentlélek utca – Körösi Csoma Sándor utca – Temesvári sgt. – Szabadság tér.

Nagyrét utca – Szabadság tér között a következő útszakaszokon: Nagyrét utca – Temesvári sgt. – Szabadság tér.

 

9.45 – 11.00 óra között le lesz zárva a forgalom előtt:

Szabadság tér – Nyereg között a következő útszakaszokon: Szabadság tér (BRD kirendeltségtől) – Kossuth Lajos utca – Márton Áron utca – Szék útja – Kissomlyó utca – Nyereg.

 

Regisztráció

A rendezvény ideje alatt a csíksomlyói Nyeregben a viseletben érkezők a Bejelentkezés feliratú sátorban regisztrálhatnak (11.00 – 16.00 óra között), hozzájárulva ahhoz, hogy az a település, amely a legnépesebb, viseletbe öltözött csoporttal jelenik meg az eseményen (a település lakossági arányához viszonyítva), a 2020. évi Ezer Székely Leány Napja rendezvény tiszteletbeli házigazdája legyen, és két eskető székkel gyarapodjon.

 

Viseletmustra

A viseletmustrán idén is elsősorban a családokat, együtt érkező családtagokat, baráti csoportokat díjazzuk. Az eredeti viseletben érkező több generációs családokat, anyát és lányát, apát és fiát, testvéreket, barátokat várunk a népviseleti sátorban az Ezer Székely Leány Napján.

Nem kizáró ok természetesen az sem, ha valaki nem tud csoporthoz csatlakozni, az egyedi, szép népviseleteket önállóan is bevesszük a mustrába.

 

A szervezők – Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes és az Ezer Székely Leány Napja Alapítvány – szeretettel várnak minden viselettel rendelkező időset és fiatalt, vidéken vagy városon élőt az Ezer Székely Leány Napja ünnepségre.

Gyűljünk össze tehát minél többen július 5-6-án, pénteken és szombaton az Ezer Székely Leány Napján a csíkszeredai Szabadság téren, majd a csíksomlyói Nyeregben, és mutassuk meg, milyen a székelyek viselete, közös éneke, imádsága, táncoló jókedve! Tegyük mindezt az elmúlt száz év emlékére.

Az ünnepség kereskedelmi tevékenységét és a forgalom korlátozását szabályozó polgármesteri rendelet IDE kattintva letölthető.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA