HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

CSÍKSZEREDÁBAN RENDEZTÉK A KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉST


Október 4–6. között Csíkszeredában szervezte meg a Romániai Magyar Közgazdász Társaság a Közgazdász Vándorgyűlést, amely a szervezet legrangosabb éves eseménye és amelynek fő célja, hogy lehetőséget teremtsen a részt vevő közgazdászok, vállalkozók és gazdasági témák iránt érdeklődők számára a fejlődésére, a kapcsolatépítésre, új impulzusok szerzésére.

A Vándorgyűlés minden évben más helyszínen, más-más témakörökben kerül megszervezésre és számos rangos hazai, illetve külföldi meghívott előadásait hallhatják a résztvevők. Az idei rendezvény fő témája a jövőképesség és sikeresség volt. A megszokott plenáris előadások mellett 6 szekcióra is sor került, amelyek keretében a pénzügy, sportgazdaságtan, helyi sikerek, székelyföldi erőforrások és női sikerek – sikeres nők, valamint a jövőképesség témaköreit járták körül az előadók.

A Csíki Moziban megrendezett Vándorgyűlést Gyerkó László az RMKT elnöke nyitotta meg, amely során ismertette a rendezvény programját, majd Csíkszereda polgármestere Ráduly Róbert Kálmán, mint házigazda, köszöntötte a résztvevőket.

„Egyre többen vagyunk közgazdászok ebben az országban, de egyre rosszabbul mennek itt a dolgok. Erre nekünk itt közösen kell választ adjunk és el kell számoljunk. Elmondhatjuk, hogy az ország makrogazdasági helyzete korántsem alakul jól az elmúlt időszakban.”kezdte beszédét Csíkszereda polgármestere, majd hozzátette – „Amiről szeretnék beszélni és amit szeretném, ha előbb utóbb egy vándorgyűlés tárgya lenne, az a városok és vállalkozások viszonya, kapcsolata. Azt tapasztalom, hogy egyfajta kooperatív-konfrontációs állapotban van az önkormányzati világ és a vállalkozói világ. A nüanszok, a súlypont – azt települése válogatja. Ugyanolyan rossz akkor, amikor nincs önkormányzati magatartás, arcvonal és van erős vállalkozói fellépés – pl. Szászfenes – és ugyanilyen rossz, amikor a vállalkozói szféra túl gyenge a városhoz, a településhez az önkormányzathoz képest. Sok tennivaló van ezen a téren, amely számomra mint közgazdász és városvezető számára is a legfontosabb.”

Zárszóként Ráduly Róbert Kálmán kifejtette, hogy pozitív előrelépés volt az új panelek behozása a vándorgyűlés előadásai közé.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA