HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

OKTÓBER KÖZEPÉN KEZDŐDIK A TULIPÁN NAPKÖZI OTTHON FELÚJÍTÁSA

Aláírták a kivitelezési szerződést


Jobb, uniós színvonalú oktatási körülmények a kicsiknek, de ugyanakkor magas energiahatékonyság és alacsony fenntartási költségek – íme csak néhány hozadéka a Tulipán Napközi Otthon felújítását célzó finanszírozási szerződés aláírásának, amelynek nemcsak az óvodások, szüleik, a pedagógusok, hanem a helyi közösség is haszonélvezőjévé válik. A pályázat keretében hőszigetelik az épület falait, tetőterét és alagsorát, felújítják a fűtés-, a melegvíz- és a villanyhálózatot, korszerű szellőzőrendszert építenek be, illetve fotovoltaikus rendszert telepítenek. A kivitelezés október közepén kezdődik.

Csíkszereda Önkormányzata aláírta a kivitelezési szerződést a – korábban a csobotfalvi kultúrotthon felújítását is elvégző – helyi Forma-Con Kft. építkezési céggel. Amíg az időjárási viszonyok lehetővé teszik, addig elsősorban a külső munkákkal haladnak: elkezdik a falak hőszigetelését – az alagsorét is –, és cserélik a külső, majd a belső nyílászárókat. Megvizsgálják, hogy a tetőzet felújításának érdemes nekifogni vagy sem a tél beállta előtt, és ha úgy ítélik meg, a tetőborítást is cserélik. A kivitelezési munkálatok teljes időtartama 6 hónap.

A Tulipán Napközi Otthon felújítása című pályázat a Regionális Operatív Program 2014–2020 keretében valósul, összértéke 1.638.145,26 lej, amelyből 1.101.023,87 lej vissza nem térítendő támogatás, a kedvezményezett, Csíkszereda Megyei Jogú Város hozzájárulása pedig 537.121,39 lej.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA