HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

HAGYOMÁNNYÁ NEMESÜLŐ MÉZFESZTIVÁL


Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának támogatásával a Romániai Méhészek Egyesületének Hargita megyei szervezete és a Csíkszéki Mézlovagrend idén is megszervezte az immár nyolcéves múltra visszatekintő Csíkszéki Mézfesztivált október 11. és 12-én. A Vár téren fát is ültettek, itt hangzott el Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármesterének beszéde is.

A kétnapos rendezvény része volt a X. Székelyföld Napoknak, és  egybeesett a hagyományos termékek őszi vásárával. Pénteken már a hagyományos termékek és a különféle mézek bőséges kínálatából válogathattak az érdeklődők, ugyanakkor a kiállított tájékoztató anyagok jóvoltából betekintést nyerhettek a mézkészítés rejtelmeibe.

A rendezvény ünnepélyes napja a szombati volt: ekkor avatták az új mézlovagokat és az udvarhölgyeket, a díszes folvonulást követően pedig megszentelték az idei méztermést. A Szabadság téren a vásár kézműves foglalkozásokkal, kulturális programokkal egészült ki, bemutatkoztak a lovagrendek is, és nem hiányoztak a szakmai előadások sem.

Délben a Vár téren Ráduly Róbert Kálmán polgármester köszöntötte a lovagokat. Az elöljáró kifejtette: Csíkszeredában lassan hagyománnyá nemesül a méz és a méhészek megünneplése. Köszönetet mondott a kezdeményezőknek, akik nemcsak a munkában jeleskednek, hanem a méltó ünneplésben is.

A köszöntést követően Szemerits Eszter mézkirálynő elültetett egy levendulát, amely a méhek iránti elköteleződést jelképezi.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA