HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

AZ ÉV EGYIK LEGRANGOSABB ZENEI ESEMÉNYE CSÍKSZEREDÁBAN


Több mint száz művészt felvonultató ünnepi hangversenynek ad otthont október 21-én, hétfőn 20 órától a Szent Ágoston-templom. A Magyar Nemzeti Énekkar és a Kolozsvári Magyar Opera Zenekarának közös fellépésében elhangzó Psalmus Hungaricus című Kodály-oratórium páratlan zenei élményt ígér. A Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának társszervezésében megvalósuló rendezvényre a belépés díjtalan.

A két társulat közel 140 fős küldöttséggel érkezik – az 1956-os események tiszteletére szervezett közös erdélyi turnéjuk keretében – Csíkszeredába, és kétrészes koncerttel teszi felejthetetlenné azt estet a komolyzene kedvelői számára.

Az első részben a Magyarországról érkező Magyar Nemzeti Énekkar előadásában hallgathatunk magyar szerzők által jegyzett kórusműveket – köztük Bartók Béla- és Kodály Zoltán-darabokat is. Vezényel: Somos Csaba.

A második részben Kodály Zoltán Psalmus Hungaricus című művét adja elő a Magyar Nemzeti Énekkar a Kolozsvári Magyar Opera Zenekarának kíséretében, a turné kezdeményezőjének, Horváth József karnagynak a vezényletével. A tenorszólót Pataki Adorján énekli.

Mivel a Szent Ágoston-templom körül átfogó lakónegyed-felújítás van folyamatban, és gépkocsival megközelíthetetlen a helyszín, célszerű időben elindulni a hangversenyre.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA