HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

FŐHAJTÁS AZ 1956-OS FORRADALOM ÉVFORDULÓJÁN


Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának szervezésében, a Volt Politikai Foglyok Szövetsége Hargita megyei fiókjának közreműködésével idén is megemlékeznek október 23-án az 1956-os magyarországi forradalomról és szabadságharcról, valamint az erdélyi szervezkedés áldozatairól a Kalász negyedi temetőben és a Gloria Victis emlékműnél. Az ünnepi megemlékezés zárásaként a Bágyi Balázs New Quartet lép színpadra a Csíki Moziban.

Az 1956. október 23-án Budapesten kitört forradalom 63. évfordulóján Csíkszeredában háromrészes ünnepi megemlékezés-sorozaton róhatják le tiszteletüket az áldozatok előtt. 

A Volt Politikai Foglyok Szövetsége Hargita megyei szervezetének megemlékezésén, a Kalász negyedi temetőben 12.00 órakor kezdődik az ünnepi műsor az 1956-osok emlékére állított kopjafánál. Közreműködik a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar. Az ökumenikus egyházi áldást követően koszorúzás zárja a Kalász negyedi megemlékezést.

Az 1956 téren, a Gloria Victis emlékműnél 17.00 órakor kezdődik az ünnepi műsor a városháza szervezésében. Szavalatok, ünnepi beszédek és közös ima mellett a Role együttes zenés összeállítása teszi gazdagabbá az eseményt, majd ez esetben is koszorúzás zárja a rendezvényt.

Különleges programpontja lesz az idei megemlékezésnek a magyarországi Bágyi Balázs New Quartet 19.00 órakor kezdődő koncertje a Csíki Moziban. Az együttes az ünnepi repertoárját magyar szerzők által jegyzett dzsesszdarabokból állította össze, amelyeket amerikai rádiók sugároztak 1956-ban a forradalom idején, szolidaritásukat kifejezve ezáltal a felkelőkkel. Jegyek a Csíki Mozi jegypénztárában, illetve a bilete.ro weboldalon válthatók.

 

Koszorúzás

Kérjük mindazokat, akik a Kalász negyedi kopjafánál, illetve a Gloria Victis-emlékműnél koszorút kívánnak elhelyezni, jelezzék előzetesen szándékukat a 0266 371 464-es  telefonszámon vagy e-mailben a varoshaza@szereda.ro címen október 22-én, kedden 16.00 óráig, a koszorúzási lista elkészítése érdekében.

 

Tisztelettel várjuk Csíkszereda polgárait a megemlékező ünnepségekre!

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA