HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ÜNNEPRE HANGOLÓDIK CSÍKSZEREDA


A fát körülölelő adventi koszorún már ott a fényfűzér, és a Grafirka Egyesület által készített díszek is hamarosan a helyükre kerülnek a város karácsonyfáján. A Majláth Gusztáv Károly téren advent első vasárnapján gyúlnak ki az ünnepi fények, december 6-ig pedig a városközpont, a központi park, a Kossuth utca és a Testvériség sugárút is díszvilágításba borul.

Csíkszereda idei karácsonyfáját helyi magánszemély adományozta a városnak. November 26-án a városi kertészet és a polgármesteri hivatal karbantartó részlegének munkatársai kivágták, a helyszínre szállították és a helyére állították a 11 méter magas lucfenyőt – segített mindebben az Aurora Impex Kft. is. Még aznap elhelyezték a fát körülvevő adventi koszorú vázát képező fémszerkezetet is, és ezt a városi kertészet munkatársai azóta fel is díszítették a Csíkzsögödi Közbirtokosság adományából származó fenyőágakkal.

A további díszeket a Grafirka Egyesület készíti. A karácsonyfa „ruhájának” fő díszítőelemei idén is négyzet és kocka alakúak, és az adventi naptárt jelképezik. A fát ezüst–arany színekbe öltöztetik.

A Majláth Gusztáv Károly téren advent első vasárnapján, december 1-jén 17.00 órakor az első adventi gyertyával együtt gyúlnak ki a karácsonyi fények. Ez alkalomból áhítatra várjuk a városlakókat. Megosztja ünnepi gondolatait Albert István fr. Leánder OFM, a csíksomlyói kegytemplom templomigazgatója, és fellép a kegytemplom kórusa.

A Csíki Mozi bejáratánál idén is házikó alakú adventi naptárt helyeznek ki, és ugyanitt lesz december 5-én 16.30 órától a Mikulás érkezésére hangoló koncert. December 22-én a Grafirka Egyesület előadásában bábjátékra várják a kicsiket a Csíki Moziba, a filmszínház pedig karácsonyi filmet és animációs filmeket is vetít a hónap folyamán – némelyük ugyancsak az adventi és a karácsonyi, egyikük pedig kifejezetten az újévi hangulat serkentését szolgálja.

A város díszkivilágítására ezúttal is a visszafogottság, ízlésesség lesz jellemző. Az aranysárga által dominált, fehérbe hajló ünnepi fényeket advent első vasárnapja és december 6. között szakaszosan kapcsolják fel: a Majláth Gusztáv Károly térről „kiterjed” a városközpont utcáira és a központi parkra, a Kossuth Lajos utcára, majd a Testvériség sugárútra.

Szeretettel várjuk a csíkszeredaiakat a Négy vasárnap, négy gyertyaláng elnevezésű karácsonyváró rendezvénysorozat alkalmából a következő négy vasárnapon 17.00 órára a Majláth Gusztáv Károly térre, éljük át együtt a várakozás örömét!

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA