HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

AZ ELSŐ ADVENTI GYERTYÁVAL KIGYÚLTAK A KARÁCSONYI FÉNYEK


Több száz csíkszeredai részvételével meggyújtották az első adventi gyertyát a Majláth Gusztáv Károly téren felállított karácsonyfánál. Az adventvasárnapi rendezvény alkalmával kapcsolták fel a város ünnepi díszvilágítását is. Elkezdődött a várakozás, a felkészülés, az éberség időszaka.

Százak állták körül a város karácsonyfáját advent első vasárnapjának estéjén, amikor a Majláth Gusztráv Károly téren felkapcsolták az ünnepi díszvilágítást, majd a karácsonyfa fényeit és az első adventi gyertyát.

Az ünnepségen a Csíksomlyói Kegytemplom Kórusa énekelt, felszólalt Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere, valamint Albert István fr. Leánder OFM, a somlyói kegyhely templomigazgatója. A polgármester a szent család Betlehembe vonulásának és ottani tartózkodásának példájából három fontos következtetést vont le:

„Amikor számba vétetnek, legyünk ott, ahol a helyünk van; a családunk mellett tartsunk ki minden időben; a család legyen a tisztesség fészke, helye. Az Újszövetség megmutatja számunkra az utat, nekünk csak járnunk kell ebben a szellemiségben. A haladás jelszava pedig a Szentatya ránk hagyott üzenete: »járjunk együtt az úton«” – fogalmazott Ráduly Róbert Kálmán.

Leánder atya kifejtette: inkább a éberség idejének szereti nevezni az adventet, mert ez az ünnepre való felkészülés időszaka.

„Az advent szeretne kiszakítani a hétköznapokból, és arra késztet, hogy éberen őrködjünk azon értékek mellett, amelyek meghatároznak bennünket” – üzente az atya.

Advent második vasárnapjára, december 8-án 17.00 órára ismét várjuk a csíkszeredaiakat a város karácsonyfájához. A második gyertya meggyújtásakor a Nagy István Művészeti Középiskola kórusa énekel.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA