HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ELSZÁLLÍTJÁK A KÖZTERÜLETEKEN RAKTÁROZOTT GAZDÁTLAN JÁRMŰVEKET


A rendezettebb városkép érdekében a polgármesteri hivatal munkatársai november folyamán 35 elhagyott vagy gazdátlan autót azonosítottak Csíkszereda közterületein. Felszólítás és levélben való értesítés után négy autót a napokban elszállítottak. Ezúton is kérjük az érintetteket, gondoskodjanak a tulajdonukban levő autók elszállításáról.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala novemberben három rendben feltérképezte a közterületen raktározott, elhagyott, gazdátlannak tűnő autókat, és összesen 35 gépjárművet azonosított. Első körben felszólítást tűzött ki ezeknek a szélvédőjére, rendszám alapján pedig a rendőrség segítségével azonosították a tulajdonosokat. Második lépésben levélben fordultak a tulajdonosokhoz, és ha ekkor sem szállították el a közterületet foglaló járművüket, akkor polgármesteri rendelet értelmében gazdátlannak minősítették az autókat, és elszállíttatták a városi kertészet Jókai Mór utca 1. szám alatti székhelyére. 

Az első rendben azonosított hat autó közül néggyel éppen ez történt, a második körben „leleplezett” 15 autó tulajdonosainak többsége azonban hallgatott a felszólításra: 11 autó már nincs közterületen.

Amennyiben az autókat a polgármesteri hivatalnak kell elszállíttatnia, a gépjármű-tulajdonos csak bírság fejében válthatja ki az autóját, és ha ezt nem teszi meg 10 napon belül, az autó a városháza tulajdonába kerül és értékesítik.

Kérjük a városlakókat, hogy a nem használt autókat ne közterületen raktározzák, mert ezzel rontják a városképet, esetenként pedig parkolóhelyeket foglalnak. Tegyünk közösen azért, hogy a városképünk egyre rendezettebbé váljon!

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA