HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

Javultak az útjaink


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala útfelújításokkal és karbantartással, illetve beruházásokból megvalósuló aszfaltozással javított idén a közlekedési feltételeken.

Az utak állapotán kétféleképpen javíthat a polgármesteri hivatal: folyamatos karbantartással, valamint beruházásokkal (átfogó munka az úttest, a felszín alatti közműrendszerek, a járdák és a közvilágítás felújtásával, létesítésével).

Karbantartási forrásokból a kavicsozott utcákban kisebb-nagyobb beavatkozások történtek. Útjavításra került sor Szécseny főutcáján és egyes mellékutcáiban, Zsögödfürdőn, a Natúr lakópark felé vezető Zsögöd II. utcában, a Tanorok, a Mikó, a Sarkadi Elek, a Hunyadi János, a Kós Károly, a Kissomlyó, az Agyagfalva, a Fodorkert, a Ferencesek, a Kájoni János, a Csiba, a Zenit, az Aratás, a Mogyorós, az Olt és a Sas utcában. A gödrök eltüntetése és a sár keletkezésének megelőzése céljából ugyancsak kavicsozással tették használhatóvá több helyszínen is a lebontott bádoggarázsok helyét, valamint tömbházak közti, parkolásra alkalmas köztereket azokon a helyszíneken, ahol még nem kezdődött el az átfogó lakónegyed-felújítás.

Ugyancsak javítások keretéből új aszfaltszőnyeggel borították a Müller László utca, a Nárcisz és a Festő Nagy István sétány, valamint az Akác utca egy részét – előbbi kettő esetében parkolóhelyeket is létesítettek –, de ezek mellett város szerte folyamatosan kátyúztak az meglyukadt aszfaltutakon, a gödrök hidegaszfalttal való tömése pedig a fagyos időjárás beálltával továbbra is folytatódik.

A felsoroltak mellett önálló beruházásokból elkészítették és megnyitották a város észak-déli terelőútjának hiányzó szakaszát is (és a déli csomópontjánál körforgalmat létesítettek), továbbá sikerült befejezni az aszfaltozást – beleértve a parkolóhelyek kialakítását is – a Pacsirta sétányon, és aszfaltozott immár a Kalász negyedben is a legtöbb parkolóhely, valamint a Tető utca egyik szakasza. Ugyanakkor a Fészek (Nest) kereskedelmi park beruházójának finanszírozásával korszerűbbé vált a Hunyadi János utca egyik szakasza is: itt az új aszfaltszőnyeg mellett a közvilágítást és a járdákat is felújították, és itt is kialakítottak egy új körforgalmat.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala az útlezárások és egyéb forgalmi fennakadások miatt az érintettek elnézést kéri, ugyanakkor hangsúlyozza: a céljuk a közlekedés biztonságosabbá tétele. Továbbá arra kérik a város lakosságát, hogy a hatékonyabb útkarbantartás érdekében a polgármesteri hivatal honlapján (www.szereda.ro) és a SzeredApp okostelefonos alkalmazáson keresztül elérhető Városházi bejelentőn a pontos helyszín közlésével jelezzék, amennyiben újonnan kialakult gödröket látnak!

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA