HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

AZ ÜGYELETEZŐ FOGORVOSOK ÉS GYÓGYSZERTÁRAK ELÉRHETŐSÉGEI IS FELLELHETŐK A SZEREDAPPBAN


Újabb fejlesztésekkel rukkolt elő a csíkszeredaiak kedvenc mobiltelefonos alkalmazása. A SzeredApp turisztikai és információs applikáción keresztül többek között az ügyeletes fogászatok és gyógyszertárak listája is fellelhető már, ugyanakkor egy érdekes keresési funkcióval is ellátták az alkalmazást.

A SzeredApp célja, hogy a Csíkszeredában élő lakosokat, valamint az idelátogató turistákat segítse az információk, hírek minél egyszerűbb elérésében. Az alkalmazás tavaly májustól érhető el, az azóta eltelt időszakban fejlesztői több újítást is eszközöltek rajta. Az elmúlt hetekben sem fújt pihenőt a csapat, így aki saját készülékén frissíti az alkalmazást, az ügyeletes gyógyszertárakkal és fogorvosokkal kapcsolatos információkat is fellelheti.

Mindezek mellett egy érdekes felfedező funkciót is beépítettek az alkalmazásba. Általa a felhasználó beazonosíthatja a tartózkodásának legtöbb 50 kilométeres körzetében található intézményeket, kávézókat, vendéglőket, látványosságokat, és természetesen az ezekhez vezető útvonalat is. Az alkalmazandó hatósugarat manuálisan lehet beállítani.

A SzeredApp felületéről gyorsan elérhetővé vált a Családorvosi Ügyeleti Központ is, hiszen egy kattintással hívást lehet kezdeményezni, vagy a hozzárendelt térképen megnézhető, hogy pontosan hol is van az intézmény.

Szintén az újdonságokhoz tartozik, hogy az alkalmazás közösségi oldalán egy bejegyzéssorozatot indítottak a fejlesztők, melynek révén felhasználói tippeket osztanak meg az érdeklődőkkel.

Csíkszereda digitalizálásának gondolata még a tavalyi év elején fogalmazódott meg egy csapatnyi lelkes fiatalban. A csíkszeredai vállalkozók ötletét tettek is követték, így került piacra 2019 tavaszán a SzeredApp elnevezésű applikáció, amely az idegenforgalmi tudnivalók mellett a megyeszékhellyel kapcsolatos legfontosabb információkat és híreket is összegyűjti.

Tavaly novemberben a csíkszeredai önkormányzat is bekapcsolódott a turisztikai és információs mobiltelefonos alkalmazás fejlesztésébe, így az városházi és önkormányzati hírekkel, funkciókkal frissült. Így a fejlesztők egy egyszerű kattintással tudják eljuttatni a városházi híreket a polgárokhoz, az alintézményeik tájékoztatói, a sport és kulturális programok is könnyen elérhetőek az applikáción keresztül.

A SzeredApp magyar és román nyelven is letölthető Androidra, illetve az App Store kínálatában is megtalálható.

Forrás: szekelyhon.ro

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA