HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

AZ ISKOLÁSOKNAK TORNATEREM, A VÁROSLAKÓKNAK ENNÉL TÖBB


A Nagy István Művészeti Középiskola tornatermének kérdése régóta foglalkoztatja a városvezetést és a városlakókat is. A polgármesteri hivatalnak az utóbbi években sikerült tisztáznia a tervezett tornaterem helyszínének tulajdonjogát, tanulmányokat készíttetett, megterveztette a létesítményt, sőt résztámogatást is szerzett rá. A kivitelezésre meghirdetett első közbeszerzés azonban sajnos eredménytelenül zárult. A második licitet is kiírták, és február 18-ig várják az ajánlatokat.

A Nagy István Művészeti Középiskola és a Szakszervezetek Művelődési Háza (Művészetek Háza) között levő területen „betoncsonkok” csúfítják a főteret. Ennek orvoslására merész, nemcsak az iskola diákjai, hanem a járókelők számára is használható, többrendeltetésű épületet terveztetett oda a polgármesteri hivatal.

A tervek szerint majdani kétemeletes, részben üveg homlokzatú épület földszintjén iskolai kiállítóterem, a két emeleten pedig sportterem lesz. Megmaradna ugyanakkor a gyalogosok számára az átjárás a Szabadság tér és a Gál Sándor utca között, mi több, a gang alatt közvécét is kialakítanának, ezt a hiányosságot is pótolva. A műszaki tervek alapján a tornateremből átjárást biztosítanának a Szakszervezetek Művelődési Házába is, ahol további próbatermek lehetnek elérhetők az iskola tanulói számára.

Mindehhez már „csak” kivitelezőt kell találni. Az első közbeszerzés alkalmával nem tettek ajánlatot, a kiírást ezért ismét meghirdették, 8 292 377,34 lej értékben. A cégek február 18-ig nyújthatják be a jelentkezési iratcsomót. A Helyi Fejlesztések Országos Programjának (PNDL) kiírásából egyébként 2 695 152,81 lejjel támogatják az építést.

Városunk életében nagy előrelépést jelentene, ha a főtéri betonmaradványokra végre korszerű épület épülne. A polgármesteri hivatal felhívja az építkezési cégek figyelmét a lehetőségre, kéri továbbá a művészeti középiskolába járó diákokat és szüleiket, sőt valamennyi városlakót, hogy népszerűsítsék a törekvést, és találjunk kivitelezőt a munkára!

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA