HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

VÁROSSZÉLI ÚTSZAKASZOKAT ÚJÍTANAK FEL


Régóta várt útfelújításokra kerül sor tavasszal a Zsögöd és a Kájoni János utcában. A megvalósíthatósági tanulmányok elfogadása és a tervezés után a kivitelezés közbeszerzése is lezárult tavaly. A két szakasz több mint 1,9 km összhosszúságú, mindkét esetben aláírt kivitelezési szerződéssel rendelkezik a város, összesen 2,72 millió lej értékben.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala a Zsögöd utcának a lovardától a Natúr lakóparkig terjedő szakaszának aszfaltozására 2019. december 20-án írt alá kivitelezési szerződést az ING Service Kft.-vel. Az 1305 méter hosszúságú szakasz felújításának szerződött értéke 1 894 738 lej, és erre a projektre 1,3 millió lejes támogatást nyert a város a Helyi Fejlesztések Országos Programjából (PNDL). A fejlesztés nemcsak a gépkocsiforgalmat könnyíti meg: az úttest egyik oldalát leválasztják a gyalogos és a kerékpáros forgalom számára. Az útszakaszon öt vízáteresz is épül. A szerződés értelmében a munkát négy hónap alatt kell befejeznie a kivitelezőnek.

Aszfalttal borítják a Kájoni János utca végét is: a csobotfalvi városszélen a buszmegállótól számítva 608 méteren – az utolsó házig, két mellékutcával együtt – felújítják az útszakaszt. Az ING Service-szel még tavaly novemberben írták alá a kivitelezési szerződést 833 569 lej értékben. A kivitelezés három hónapon át tart, és a munkának itt is része az esővíz elvezetésének megoldása. A polgármesteri hivatal arra kéri a felújítás előtt álló szakasz mentén lakó csobotfalvi lakosokat, hogy aki még nem csatlakozott rá az ivóvíz- és szennyvízhálózatra, még az aszfalt leterítése előtt végezze el az esetleges bekötési munkákat. (A helyszínrajzokat ide kattintva tekintheti meg.)

Szőke Domokos alpolgármester a cég képviselőjével terepszemlét tartott az elmúlt napokban, és abban állapodtak meg, hogy amint az időjárás lehetővé teszi, mindkét helyszínen elkezdődik a kivitelezés.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA