HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ÚJABB EU-S FINANSZÍROZÁSI SZERZŐDÉST ÍRTAK ALÁ


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala február 19-én aláírta a szeredai strand melletti terület rendezését szolgáló projekt finanszírozási szerződését. A zöldövezet-rehabilitációt nagyrészt európai uniós forrásokból fedezik, a Regionális Operatív Program 6,17 millió lejjel támogatja a szabadidőpark megvalósítását. A műszaki terveknek március végéig kell elkészülniük, a majdani kivitelezőnek pedig 2021. november végéig kell befejeznie a munkát.

A Regionális Operatív Programnak az elhanyagolt övezetek rendezését szolgáló 4.2-es kiírásából Csíkszereda Polgármesteri Hivatala a szeredai strand melletti 19 500 négyzetméteres terület rehabilitációját pályázta meg. A 7,28 millió lej összértékű projektből 6,17 millió lejt uniós és kormányalapból biztosítanak, 1,11 millió lejt pedig saját költségvetésből fedez a helyi önkormányzat. A finanszírozási szerződés aláírásának másnapján Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere és Lukács Péter tervező közös sajtótájékoztatón számolt be a projekt tudnivalóiról.

„A szabadidős tevékenységek szempontjából áttörést jelent ez a projekt. Zöld sziget lesz fantáziadús megoldásokkal” – fogalmazott Ráduly Róbert Kálmán. Hangsúlyozta: a zöldövezet-rehabilitációra szakosodott cégek nem annyira túlterheltek, mint a tömbház- vagy útfelújítással foglalkozók, ezért remélhetőleg lesz jelentkező a szándék szerint áprilisban mkeghirdetendő kivitelezési közbeszerzésre.

Lukács Péter kifejtette: a projekt keretében a Fürdő utca teljes hosszán kerékpárút épül a szabadidőparkig – összesen 1,2 km-es hosszúságban –, a parkban pedig zöldtetős kiszolgáló épület (illemhellyel, biciklitározóval), sportpályák (foci, lábtenisz, futó, terepbicikli), játszótéri és mászóelemek, kilátó, és a növényvilágot bemutató tanösvény is helyet kap, és egy földtöltés segítségével a szélvédettségen is javítanak.

A Fürdő utcai kerékpárútba csatlakozni fog a majdani gyalogos- és kerékpáros felüljáró, így a város kerékpárúthálózata, illetve az egyre inkább kiépülő szécsenyi városrész is rácáfol arra, miszerint a helyszín távol lenne a várostól.

A műszaki tervek március végére elkészülnek, áprilisban pedig várhatóan meg is hirdetik a kivitelezés közbeszerzését. A munkálatnak 2021. november végéig kell befejeződnie.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA