HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ELKEZDŐDÖTT AZ ARANYALMA NAPKÖZI OTTHON FELÚJÍTÁSA


Az udvaron való átkelést biztonságossá tevő védőalagút építésével február 20-án elkezdődött az Aranyalma Napközi Otthon átfogó felújítása. A helyi Tectum Company Rt.-nek hat hónapja van a kivitelezésre. A beruházás értéke 5,88 millió lej.

Az Aranyalma épülete kívül-belül, alul-felül megújul: hőszigetelik a falakat, a tetőzetet és az alagsort, felújítják a fűtésrendszert, a melegvízhálózatot és a villanyhálózatot, a tetőre pedig fotovoltaikus napelemrendszert telepítenek. Mindez 5,88 millió lejbe kerül, és az Európai Unió, valamint a kormány összesen 3,47 millió lejt biztosít a költségek fedezésére. A különbözetet a város a saját alapjaiból biztosítja.

A kivitelezési szerződést január 20-án írták alá a csíkszeredai Tectum Company Rt.-vel, és a megállapodás értelmében a munkakezdéstől számítva hat hónap áll a kivitelező rendelkezésére. A polgármesteri hivatal február 20-án átadott az építő részére  négy termet és kiadta az építkezési kezdési parancsot, az építő pedig neki is fogott a munkának: mivel a tetőzeti munkákkal kezdenek, védőalagutat építettek a bejárathoz. A különböző munkafázisokat a tanévszerkezethez igazították, hogy az oktatást minél kisebb mértékben befolyásolják.

A felújítás során adódó kellemetlenségekért az óvodások, a szülők és a tanszemélyzet megértését kérik.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA