HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉSI VERSENYT HIRDETTEK


A megtermelt hulladékmennyiség visszaszorításának és a környezettudatos nevelésnek a céljával az Eco-Csík térségi hulladékgazdálkodási vállalat idén is meghirdette a Csíkszereda Polgármesteri Hivatalával partnerségben szervezett iskolai versenyét. A tavalyi szelektív hulladékgyűjtési versenyen közel 15 tonna újrahasznosítható hulladékot gyűjtöttek be. Idén az óvodák is csatlakozhatnak.

Az Eco-Csík tavaly első alkalommal hirdette meg versenyt, és meghívta valamennyi, a szolgáltatási területén működő általános és középiskolát. Akkor két hónap alatt 19 tanintézmény 8010 diákja 14,5 tonna újrahasznosítható hulladékot gyűjtött be. Diáklétszám-arányosan a csíkszeredai Xantus János Általános Iskola bizonyult a legjobbnak. Második helyen a szintén csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola végzett, a harmadik pedig a lövétei Székely Mózes Általános Iskola lett. Ők 1100 literes kültéri konténert nyertek, valamennyi résztvevő iskola pedig 50 literes beltéri kukát kapott.

Idén ismét meghirdették a versenyt. A csíkszeredai intézményvezetőkkel tartott február 19-i városházi munkamegbeszélésen a cég ügyvezető igazgatója dióhéjban ismertette a verseny tudnivalóit, és igazgatói kérésre abban állapodtak meg, hogy idén az óvodák körében is meghirdetik a versenyt. Az intézmények február 27-ig jelezhetik benevezési szándékukat.

Az óvodások és a tanulók újrahasznosítható műanyagot, papírt, fémet és üveget gyűjthetnek az Eco-Csík által biztosított és az iskoláknak kézbesített zsákokba, tárolókba. A végső rangsort diáklétszám-arányos visszaosztás alapján állapítják meg, és a legjobban teljesítő három iskolának nagy méretű kültéri, a többi iskolának kisebb beltéri hulladéktároló edényeket adományoznak.

A verseny március 2-án indul és május 29-én zárul. Kérjük, szülőkként, nagyszülőkként, szomszédokként is csatlakozzanak a versenyhez azzal, hogy szelektív és tiszta hulladékgyűjtésre buzdítják a gyermekeket!

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA