HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ALÁÍRTÁK A KIVITELEZÉSI SZERZŐDÉST

TERELŐÚT ASZFALTOZÁSA


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala március 3-án aláírta a város terelőútja makadám borítású szakasza aszfaltozásának kivitelezési szerződését. A munka várhatóan áprilisban kezdődik és szeptember végéig végeznek vele.

A város észak-déli elkerülőútjának 1,2 kilométeres szakaszát az útalap tömörülése érdekében tavaly november végén nyitották meg a gépkocsiforgalom számára.

Az aszfaltozás kivitelezésére januárban lefolytatták a közbeszerzési eljárást. Mindkét jelentkező megfelelt a műszaki feltételeknek, de végül a kisebb értékű ajánlatot tevő ING Service Kft. nyerte meg a licitet. Már az építkezési engedélyt is kibocsátották (2020. február 6-án), március 3-án pedig sajtótájékoztató keretében Szőke Domokos alpolgármester és Buzogány Károly cégtulajdnosos 5 376 781 lej bruttó értékben aláírta az aszfaltozás kivitelezésének szerződését is az ING Service Kft.-vel.

A szerződés értelmében a kivitelezési idő hat hónap, és a munkakezdést várhatóan április elején rendeli el a polgármesteri hivatal, így szeptember végére számítanak a befejezésre. Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere hangsúlyozta: júniusig szintkülönbség-mérésekkel folyamatosan ellenőrzik az útalap süllyedésének mértékét – addig havonta javításokat eszközölnek rajta –, és maga az aszfaltozás csak akkor kezdődik, ha a süllyedés megállt. Addig a kivitelezés egyéb munkáival – szalagkorlát-szerelés, közvilágítás – haladnak.

Ezen szakasz kivitelezését a Helyi Fejlesztések Országos Programjából (PNDL) finanszírozzák. A város észak-keleti és észak-déli elkerülőútja 4,25 kilométeres hosszúságban egybefüggővé válik az új szakasz aszfaltozásával.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA