HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

INGYENES WIFI LESZ CSÍKSZEREDA KÖZPONTJÁBAN!


Már a pünkösdi búcsú idejére „WiFibe borul” Csíkszereda központja, az Európai Bizottság WiFi4EU pályázatának nyerteseként ugyanis tíz hozzáférési pontot (access point) üzemeltetnek be a következő hónapokban.

Füleki Zoltán alpolgármester, Csiszér András, a polgármesteri hivatal IT-szakembere, valamint László Pál, a kivitelezéssel megbízott helyi cég, a Best-Telecom adminisztrátora sajtótájékoztatón ismerette március 4-én a projekt főbb tudnivalóit.

Mint Csiszér András elmondta: tavaly májusban nyerte el Csíkszereda az Európai Bizottság WiFi4EU nevű pályázatának 15 000 euró értékű utalványát. Ennek köszönhetően a Promenádon, a Petőfi Sándor utcában, a Majláth Gusztáv Károly téren és részben a Gál Sándor utcában – összesen 42 000 négyzetméteren – bárki ingyenesen hozzáférhet majd az internethez. László Pál szerint a pünkösdi határidő tartható, a tíz hozzáférési pont pedig 30–500 Mb/s-os sebességet biztosít.

„Ez egy újabb lépést jelent az okos város, a digitális Csíkszereda irányába. Olyan helyszíneket választottunk, amelyek a helyiek és a turisták, a fiatalok és az idősek körében is népszerűek. A 15 000 eurós utalvány fedezi az eszközszükségletet és a szerelési költségeket, magát az internetszolgáltatást pedig a későbbiekben a polgármesteri hivatal fizeti” – fejette ki Füleki Zoltán.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA