HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

KORONAVÍRUS MEGFÉKEZÉSE: BEZÁRJÁK A JÁTSZÓTEREKET


A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság március 19-én három új határozattal lépett fel a koronavírus terjedése ellen. Szolgáltatás indul az idősek megsegítésére, megtiltják a játszóterek használatát és felfüggesztik a hargitafürdői autóbuszjáratot is.

A bizottság március 19-i ülésén hozott határozatokról Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a bizottság elnöke sajtótájékoztatón számolt be.

Bejelentette az Időseinkért nevű szolgáltatást, amelyet határozatban is rögzített a bizottság. A március 18-án meghirdetett szolgáltatás értelmében a polgármesteri hivatal segítséget nyújt a 65 év feletti csíkszeredai lakosoknak, elsősorban élelmiszer- és gyógyszervásárlások terén. Jelentkezni a 0735–209455-ös telefonszámon, valamint a social@szereda.ro email-címen lehet.

Megtiltják ugyanakkor a játszóterek használatát is, és amelyek zárhatók, azokat be is zárják.

Hétfőtől, március 23-tól felfüggesztik a hargitafürdői városi autóbuszjáratot, így csak a katonaságot kiszolgáló járat marad meg.

A hagyományos és helyi termékek vására szervezőinek alternatív megoldást javasolnak annak érdekében, hogy – a megyei tanács oszlopcsarnokában kialakított gyümölcs- és zöldség-elárusítópont mintájára – állandósítsák a friss hús- és tejtermékekhez való széles körű, szabadtéri hozzáférést.

Füleki Zoltán alpolgármester a sajtótájékoztatón megjegyezte: a romatelepeken folyamatos városházi jelenléttel történik a tájékoztatás, a szervezett hulladékgyűjtés, majd azt követően a fertőtlenítés.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA