HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

RÉSZLEGESEN BEZÁRATTAK KÉT ÜZLETKÖZPONTOT


A Tulipán Áruházban és a piaccsarnok fölötti üzletközpontban mától csak az élelmiszereket, gyógyszereket, tisztítószereket és állateledelt árusító üzletek tarthatnak nyitva. A polgármesteri hivatal ugyanakkor védőmaszkkal és védőköpennyel segíti a frissen létrehozott fogorvosi állandó ügyeletet.

A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság március 23-i, hétfői ülésén áttekintették a szombaton bejelentett 2-es számú katonai rendeletet, és megállapították, hogy Csíkszeredában már többnyire gyakorlatba ültették az abban rögzítetteket – közölte sajtótájékoztatón Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a bizottság elnöke.

A bizottság ugyanakkor két új intézkedést hozott. Egyrészt igény esetén maszkkal és védőköpennyel támogatják a Kőrösi Csoma Sándor utca és a Temesvári sugárút találkozásánál levő „régi fogászat épületében” (Temesvári sugárút 4. szám) kialakított fogorvosi állandó ügyeletet. Másrészt bezáratják az üzletközpontoknak azon egységeit, amelyek nem élelmiszert, gyógyszert, tisztítószert vagy állateledelt árusítanak. Két ilyen egység esik az intézkedés hatálya alá: a Tulipán Áruház, valamint a piac épületének emeleti üzletközpontja.

A bizottság és a polgármesteri hivatal továbbra is fokozottan kéri – elsősorban az időseket –: csak szükség esetén hagyják el otthonaikat. Az Időseinkért elnevezésű program keretében amúgy jelenleg 12 személyt szolgálnak ki. A bevásárlásban segítséget kérő 65 év feletti csíkszeredai lakosok a 0735 209455-ös telefonszámon vagy a social@szereda.ro e-mail címen jelentkezhetnek.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA