HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

LÉLEGEZTETŐGÉPEKET VÁSÁROL A POLGÁRMESTERI HIVATAL


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala hét lélegeztetőgépet készül vásárolni a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak. A válsághelyzet kezelése érdekében 13 részre osztották a megyeszékhelyet, a Fészek kereskedelmi központban megnyílhatott három új egység, a lépcsőházakban elhelyezendő fertőtlenítők „küldetését” azonban alkalmazhatatlan jogszabálynak látják – foglalta össze a Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság március 30-i ülésének döntéseit Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a bizottság elnöke.

Az ülést követő sajtótájékoztató felvezetőjében a polgármester hangsúlyozta: Csíkszeredában jelenleg 31-en vannak karanténban, közel 300-an házi elkülönítésben, de továbbra sincs igazolt fertőzés.

A helyi katasztrófavédelmi bizottság jóváhagyta a Fészek kereskedelmi központ három újabb egységének – egy elektronikai szaküzletnek, egy szemészetnek és egy újságosnak – a megnyitását.

Elkészült ugyanakkor a megyeszékhely lakosságarányos felosztásának térképe. Az első változatot a csütörtöki bizottsági ülésen véglegesítenék. A 13 „városrész” képezi majd az alapját a következő intézkedéseknek és az immár 42 idős személynek segítséget nyújtó Időseinkért program lebonyolításának is.

A polgármester beszámolt arról is, hogy keresik a megoldást a 253 vidéki egészségügyi alkalmazottnak a városi buszokkal való ingáztatására, továbbá bejelentette: vásárolnak hét lélegeztetőgépet a megyei kórháznak. Ennek előfeltétele, hogy a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság és a városi önkormányzat is jóváhagyja a közbeszerzés elindítását.

A március 29-én bejelentett 4-es számú katonai rendelet fertőtlenítőszer kihelyezésére, és a lépcsőházak, liftek fertőtlenítésére kötelezi az önkormányzatokat. Ráduly alkalmazhatatlannak látja ezt a jogszabályt, de keresik a megoldást a „lehetetlen küldetésre”. Ugyanakkor ebben a kérdésben felhívta a figyelmet a lakástulajdonosi társulások felelősségére is, amelyek házon belül a legtöbbet tehetnek az ügyben.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA