HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

HELYI TEJTERMÉKEK A PIACCSARNOKBAN


Az elmúlt napokban több mint 450 csíkszeredai „szabadult fel” a karantén vagy az otthoni elkülönítés korlátozásai alól. Ezen a héten ugyanakkor a piaccsarnokban helyi termelők portékái közül vásárolhatunk sajtféléket, tejtermékeket. A polgármesteri hivatal mosógéppel és szárítógéppel segíti a megyei mentőszolgálatot, de a megrongált lépcsőházi adagolók javítása, cseréje a lakástulajdonosi társulásokra hárul – összegezhetők a Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság mai, április 14-i ülésén elhangzottak.

Csíkszeredában jelenleg 43-an vannak karanténban és 61 személy van otthoni elkülönítésben. A 14 nap lejártával az elmúlt napokban 63-an „szabadultak” karanténból, 397-en pedig az otthoni elkülönítés szigorától menekültek meg. Az Időseinkért program keretéből 49-en igényelték a polgármesteri hivatal szolgáltatását – közölte a számszerű tényeket Ráduly Róbert Kálmán polgármester, bizottsági elnök.

A 8-as számú katonai rendelet értelmében ma a Caritas öt ápolója vonul be az általuk működtetett öregotthonba, az ők ellátási költségeit a városháza biztosítja.

A polgármesteri hivatal a Hargita Megyei Mentőszolgálatot is kisegíti két mosógéppel és két szárítógéppel, amelyek a védőöltözetek tisztításához szükségesek. A hivatalnak ugyanakkor nem áll módjában javítani vagy cserélni azokat a lépcsőházi kézfertőtlenítő-adagolókat, amelyeket máris megrongáltak – több ilyen bejelentés is érkezett. Ezek pótolásának feladata a lakástulajdonosi társulásokra hárul.

A polgármester továbbá elmondta: a báránykereskedés az ortodox nagyhét alatt – ezen a héten – is folytatódik, a múlt hetihez képest üresen maradó standokat pedig tejtermékeket árusító csíki termelők foglalják el.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA