HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

A TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS SZÁMOKBAN


Csíkszereda idei tavaszi nagytakarításán 147 tonna utcai szemetet gyűjtöttünk össze, a begyűjtött zöld hulladék pedig megközelíti az 500 köbmétert. Mindezt úgy sikerült elérnünk, hogy a kijárási tilalom nehezítette a lakossággal való együttműködést.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának és az Eco-Csík Kft.-nek a közös városszépítési akcióját négy nappal hosszabbította meg a március végi havazás. A közel négy hét alatt portalanításból 147 tonna szemét (többségében sár) gyűlt össze, és 482 köbméter zöld hulladékot szállítottunk el.

Mindkét adat jelentősen elmarad a tavalyihoz képest. Ennek oka egyrészt, hogy idén nem előzte meg a nagytakarítást tömeges garázsbontás – amely miatt a tavalyi akció kiemelkedő adatokkal szolgált –, másrészt az, hogy a szükségállapot miatt bevezetett kijárási tilalom idején a lakosság nem vehette ki a részét a megszokott erőbedobással. A zöld hulladékra vonatkozó 2018-as adatokat (bő 325 tonna) így is messzemenően meghaladtuk.

Köszönjük a lakosság együttműködését, köszönjük, hogy a közös munka nyomán tisztábbak és rendezettebbek Csíkszereda utcái, közterei!

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA