HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

FONTOS KIHÍVÁS A GAZDASÁG, A BERUHÁZÁSOK ÉLÉNKÍTÉSE


A szükségállapot lejárta után, május 18-tól a Városháza több osztálya megnyitja kapuit az ügyfelek előtt. Az elkövetkezendő időszak legnagyobb kihívása viszont a gazdaság és a beruházások felgyorsítása lesz.

A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság május 4-ei ülését követően Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a bizottság elnöke online sajtótájékoztatón számolt be az újdonságokról. Csíkszeredában mára csak 25-en vannak intézményes karanténban, 25-en pedig a lakhelyi elkülönítésben. Az aktív Hargita megyei esetek közül kettőt kezelnek a megyeszékhelyen. A leglényegesebb adat, hogy márciusban 4067 főre fizetett a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség műszaki munkanélküli segélyt és március 8. óta 1026 személy vált munkanélkülivé a megyében. Áprilisban a márciusi szám kétszeresére számít az ügynökség.

Bizottság döntése értelmében, ahol elkerülhetetlen a közvetlen ügyfélfogadás – a Lakossági nyilvántartó, a Szociális Igazgatóság és a pénztár esetében – május 18-ai dátummal kinyitnak. A Lakossági nyilvántartó marad a Városháza épületében és továbbra is előjegyzés alapján fog működni, míg az pénztár átköltözik a Mikó-vár udvarába. Továbbra is online ügyintézés formájában történnek az urbanisztikai, a gépkocsi és a telekátírási ügyek. 

Ráduly Róbert Kálmán kifejtette, nagyon fontos kihívás a gazdaság, a beruházások pörgetése és ezért van az, hogy az elkerülőút lezárásra került – az aszfaltozás idejére –, hogy a legrövidebb időn belül sikerüljön az útszakasz átadása. Ugyanakkor kifejtette, hogy nem ez az egyedüli olyan beruházás, amelyet gyorsít Csíkszereda Polgármesteri Hivatala. Számos ilyen van, amely által a következő napokban, hetekben – a koronavírus elleni védekezés helyett – a gazdaság élénkítésére próbálja fektetni a hangsúlyt.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA