HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ENYHÍTÉSEK CSÍKSZEREDÁBAN


A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság mai, május 14-i ülésén számos enyhítő intézkerdésről döntöttek. Mindezekről Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a bizottság elnöke online sajtótájékoztatón számolt be.

A bizottsági ülést követően a polgármester elmondta: egyik Csíkszeredával szomszédos községben újabb fertőzöttet regisztráltak, akit a megyei sürgősségi kórház fertőző betegekkel foglalkozó osztály csíksomlyói épületében kezelnek.

Ennek ellenére a szükségállapot megszűnésével már május 15-én elkezdődik az enyhítések sora.

 

Gazdaság

A leglátványosabb változások gazdasági téren várhatók. 15-én, pénteken megnyithat a Fészek (Nest) kereskedelmi központ és a Tulipán Áruház, valamint a piaccsarnok fölötti üzletközpont valamennyi boltja. A megyei tanáccsal való együttműködés jegyében ugyanakkor piactérré alakul az Erőss Zsolt Aréna nyugati oldalán levő parkolóövezet. Mintegy 40 standnál szombatonként heti rendszerességgel újraindul a hagyományos és helyi termékek vására (9.00–16.00 óra között), szerdánként pedig zöldség- és gyümölcsvásár helyszíne lesz az övezet (9.00–18.00 óra között). Az aréna jegypénztárához közel eső részre költözik a megyeháza árkádjai alól a zöldség- és gyümölcs-árusítópont is. Az ideiglenes piac tehát nem a Promenádon lesz, hanem az említett helyszínen – a változás okát a parkolóhelyek száma is indokolja.

 

Kultúra és sport

Kulturális téren a Csíki Játékszínben (május 15-én műszaki, június 1-jén a művészi személyzet), a Csíki Székely Múzeumban (május 18.), majd a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes (június 1.) alkalmazottai is elkezdhetik a munkát, de egyelőre közönség nélkül. A sportot illetően a VSK Csíkszereda sportolói ugyancsak május 15-én kezdhetik el a szabadtéri edzéseket és edzőtáborozásokat.

 

Iskolák

Az iskolák felkészülten várják a nyolcadikosok és a tizenkeddikes tanulók vizsgára való felkészítésére szolgáló kéthetes tanítási időszakot: elkészültek a szükséges mobilitási és higiéniai tervek. A polgármesteri hivatal ugyanakkor 33 ózongenerátorral, intézményenként 2-2 pisztoly típusú hőmérővel, 180 adagolóval és ugyanennyi szappantartóval, adagolónként 5 liter fertőtlenítőszerrel, kérésre pedig további klór alapú fertőtlenítőszerrel szereli fel az

iskolákat.

 

Városházi ügyfélfogadás

Május 18-tól kezdve két városházi osztályon fogadják hosszabbított programmal az ügyfeleket. A személynyilvántartó közszolgálat és a pénztár is munkanapokon 9.00–13.00 és 14.00–18.00 óra között, szombaton pedig 9.00–13.00 óra között várja az állampolgárokat.

A személyi igazolványok igénylését és átvételét a korábban megszokott, de kissé átszervezett helyszínen tehetik meg.

A városháza adó- és illetékosztályának pénztára ideiglenesen a Mikó-várban nyit újra. A társadalmi távolságtartás betartásával így ismét személyesen is törleszthetők a helyi adók és illetékek, valamint a bírságok.

A városi tömegszállítás június 1-jén szintén újraindul.

 

2020. május 14.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA