HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

CSÍKSZEREDA NEMET MOND A MÉRTÉKTELEN VÁSÁRLÁSRA


A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság május 18-án úgy határozott, hogy visszavezetteti a vásárlói létszám korlátozását a csíkszeredai áruházakban, üzletekben.

A szükségállapot elmúlásával sem tétlenkedik a Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság: ma, május 18-án a lakosság védelme érdekében ismét szigorú óvintézkedés mellett döntöttek. A határozatot nem az új csíkszeredai és környékbeli koronavírus-fertőzések indokolják, hanem az a felelőtlen magatartás, amely a Fészek (Nest) kereskedelmi központnál volt tetten érhető (és máshol is) a múlt hétvégén.

Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a bizottság elnöke hangsúlyozta: május 19-től minden egyes csíkszeredai üzletnek meg kell oldania a vásárlók szervezett áramlását. Amelyik kereskedelmi egység nem teszi meg a szükséges lépéseket, azt bezáratják. Ugyanúgy, ha valamelyik terasz megnyit, nemcsak felfüggesztik, hanem egyből megsemmisítik az egység működési engedélyét.

Megerősítette ugyanakkor, hogy május 20-án, szerdán megszervezik a zöldség- és gyümölcsvásárt az Erőss Zsolt Aréna szomszédságában.

Ráduly közölte: jelenleg 40 koronavírus-fertőzöttet kezelnek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fertőző betegségeket kezelő csíksomlyói osztályán. A polgármester hangsúlyozta, ennek ellenére nincs helye a pániknak, de felelősségre, mértékletességre és távolságtartásra kéri a megyeszékhely lakóit.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA