HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ÚJRANYÍLNAK A JÁTSZÓTEREK, DE A NAPKÖZIK NEM


A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság június 22-i határozata értelmében újra használhatók lesznek a játszóterek és a sportpályák. A bölcsőde, az óvodák és a napközik viszont csak akkor fogadhatják a gyermekeket, ha eltelik legkevesebb öt egymást követő olyan nap, amikor a Csíki-medencében nem regisztrálnak újabb koronavírus-fertőzést.

Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság elnöke sajtótájékoztatón számolt be a bizottság mai, június 22-i üléséről.

Az elöljáró kifejtette: közegészségügyi szakvéleményre alapozva a bizottság nem engedélyezi az önkormányzati bölcsőde, óvodák és napközik újranyitását mindaddig, amíg el nem telik öt egymást követő esetmentes nap a csíki térségben. A megyei főtanfelügyelőség adatai alapján 83 szülő igényelte az óvodai és a napközis nyári szolgáltatást, a bölcsődei foglalkozásoktól pedig mintegy 40 gyermek kénytelen távol maradni. Az érintett szülőket telefonon is tájékoztatják a határozatról.

A bizottság arról is döntött, hogy újranyitják a játszótereket és a sportpályákat, továbbá a vészhelyzet végéig engedélyezték a Harmopan Rt. pékárukat forgalmazó mozgóboltjainak a működését.

A koronavírus-járványtól függetlenül a bizottság a városba bejáró medvék elaltatását is szorgalmazni fogja a szakminisztériumnál – közölte Ráduly Róbert Kálmán.

 

2020. június 22.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA