HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

NÉPI MESTERSÉGEKRE FÓKUSZÁL A SZOMBATI VÁSÁR


Nemcsak kész termékeket vásárolhat, hanem az alkotás folyamatába is betekintést nyerhet a közösség a közelgő, szombati kézművesvásár alkalmával Csíkszeredában: a Promenádon az eddigieknél nagyobb szerepet kap a kézművesség, sőt Nagygalambfalva közismert szövője, Kányádi Vilma bemutatót is tart a mesterségéről.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala ettől a hónaptól kezdve új program szerint szervezi a vásárokat: a már bejáratott Hagyományos- és helyi termékek vására a hónap harmadik szombatján lesz az Erőss Zsolt Aréna szomszédságában, ugyanitt azonban a hétköznapokon működő piac keretében immár csak élelmiszeri termékeket kínálnak a termelők. A kézműves termékekhez a legnagyobb választékban minden hónap első és második szombatján, a Promenádon juthatunk hozzá. Az első szombatokon jellemzően a ruházati és az azzal kapcsolatos termékeké a főszerep, a második szombatokon pedig az egyéb kézműves termékeké.

Ezen a héten az utóbbira készülhetünk: a Promenád benépesül egyebek mellett szőttesekkel, faragványokkal, írott párnákkal, festett bútorokkal, kerámiákkal, népi hangszerekkel. A vásáron részt vesz szőtteseivel a nagygalambfalvi Kányádi Vilma is, a szövőszékes bemutatója pedig az esemény sajátos színfoltjának ígérkezik.

A vásár 9.00 órától 18.00 óráig várja az érdeklődőket.

 

2020. augusztus 6.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA