HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ÉPÜLHET A NAGY ISTVÁN TORNATERME IS


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala aláírta a Nagy István Művészeti Középiskola tornaterme építésének kivitelezési tervét is. A városközpont arculatában is meghatározó szerepet játszó létesítmény munkálatának értéke 8,87 millió lej.

A Nagy István Művészeti Középiskola tornatermének építése a város egyik legnehezebb feladata volt. Többszöri közbeszerzési kiírás után végül a bukaresti Niliten Construcţii nyerte el a kivitelezést, az erről szóló szerződést pedig ma írta alá a cég képviselőjével Füleki Zoltán alpolgármester. A szerződés értéke 8,87 millió lej, időtartama 24 hónap.

Az iskola tornaterme nagyban befolyásolja majd a városközpont arculatát, hiszen az üveg burkolatú épület összeköti az iskolát a Szakszervezetek Művelődési Házával. A földszinten kiállítótermek és két gang lesz (utóbbiak a Szabadság teret kötik össze a Gál Sándor utcával a gyalogosok, kerékpárosok számára). A tornaterem két szintet foglal el, a Szabadság tér felőli oldalon mindkét szinten öltözők, mosdók, zuhanyzók kapnak helyet, a felső szinten pedig folyosó vezet át a Szakszervezetek Művelődési Házába.

A munka várhatóan e hónap végén vagy a következő hónap elején kezdődhet. A beruházást a Helyi Fejlesztések Országos Programja (Programul Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL) 2,69 millió lejjel finanszírozza.

 

2020. augusztus 10.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA