HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

KILÖVETNÉK A VÁROSBA BEJÁRÓ MEDVÉKET


Csíkszereda Katasztrófavédelmi Bizottsága szeretne eljutni oda, hogy a város lakott területeire ismétlődően bejáró medvék kilövése zökkenőmentessé váljon. A bizottság mai, augusztus 24-i ülésén az iskolakezdés volt a legrészletesebb téma.

A bizottság elnökeként Ráduly Róbert Kálmán polgármester sajtótájékoztatón ismertette az ülésen elhangzottakat. Részletesen beszámolt a tanévkezdési tervről – minden óvoda, általános és középiskola jelenlegi, de még nem végleges elképzeléseiről –, és közölte azt is, hogy az önkormányzat jóváhagyásával mintegy 700 ezer lej értékben egyszemélyes padokat, ágyakat vásárolnak az iskolák számára.

A polgármester ugyanakkor elmondta: az utóbbi napok „medvejárásának” eredményeként a katasztrófavédelmi bizottság kilövési engedélyt kér a polgármesteri hivatal által a hétfőre virradó éjszaka a városközpontban kószáló medvebocsra is. Sőt a bizottság oda szeretne eljutni, hogy bejáratott eljárás legyen a városba látogató medvék kilövésére.

Ráduly továbbá elmarasztalta Klaus Johannis államelnököt és a kormányzó Nemzeti-Liberális Pártot azért az „önző magatartásért”, amellyel meghiúsították a parlament akaratát, miszerint a törvényalkotók év végéig adókedvezményt biztosítottak volna a koronavírus-járvány idején anyagilag sújtott gazdasági szereplők számára. Ráduly kifejtette: a parlamenti törekvést ellehetetlenítették, ezzel az önző magatartással pedig azt érték el, hogy a helyi önkormányzatok – egy korábbi kormányrendelet értelmében – csupán két hónapra biztosíthattak adókedvezményt.

 

2020. augusztus 24.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA