HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

MÓDOSÍTOTTÁK A KÖLTSÉGVETÉST


Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata fontos lépést tett a biztonságos tanévkezdés érdekében: a mai, augusztus 28-i havi ülésen ózongenerátorok, fertőtlenítő-adagolók, egyszemélyes padok és egyéb iskolai bútorzat vásárlását tették lehetővé.

Csíkszereda önkormányzati testülete a soros havi tanácsülésén ismét módosította a költségvetését. Ennek két oka volt: egyrészt áfavisszaosztások során 1,1 millió lejjel bővült a városkassza – ezeket szociális juttatásokra és szolgáltatásokra szánják –, másrészt módosítottak a kiadások fejezetében azért, hogy az óvodások, az iskolások és a pedagógusok számára biztonságosabbá tegyék az iskolakezdést. Az önkormányzat mintegy 700 ezer lej értékben vásárol a tanintézményeknek egyszemélyes padokat és egyéb bútorzatot (ágyakat és székeket a napközikbe), további mintegy 100 ezer lejre ózongenerátorokat és kézfertőtlenítő-adagolókat.

Ugyanacsak a mai testületi ülésen határoztak tömbházfelújítási és óvodafelújítási költségek emeléséről, emelkedett továbbá a vasúti felüljáró újjáépítésének becsült értéke is: a korábbi 32,58 millió lejről 39,06 millió lejre módosították az összeget, mivel korszerű esővízszűrővel látják el az építményt, továbbá az előregyártott betonelemek mérete miatt szükséges a szomszédos terület bérlése az Állami Vasúttársaságtól.

Arról is döntöttek, hogy a Fészek kereskedelmi központ előtti új körforgalom a város ügykezelésébe kerül, továbbá jóváhagyták a piricskei út átminősítését annak későbbi felújítása érdekében.

 

2020. augusztus 28.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA