HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

TANSZERVÁSÁRLÁSI TÁMOGATÁS: KEZDŐDIK A KÉRELMEK ÁTVÉTELE


A szociális alapú tanszervásárlási támogatásért folyamodók holnaptól, szeptember 1-jétől szeptember 11-ig nyújthatják be kérelmüket az elektronikus (kártya alapú) juttatás igénylésére. Az óvodások és általános iskolások egyszeri 500 lejes támogatásban részesülhetnek fejenként.

A juttatás a nehéz anyagi körülmények között élő óvodások, iskolások tanévkezdését kívánja segíteni, a támogatást pedig elektronikusan (kártyán) kapják az igénylők, így az 500 lejes összeg csakis tanszervásárlásra és iskolai öltözetre költhető, kijelölt üzletekben.

A 0–8. osztályosok közül azok jogosultak a támogatásra, akiknél a havi bevétel családtagokra visszaosztott értéke nem haladja meg az 1115 lejt. Óvodások esetében azok kaphatnak támogatást, akiknél a visszaosztás utáni érték legfeljebb 284 lej/fő.

Az óvodások, iskolások csíkszeredai lakcímmel kell hogy rendelkezzenek, iskolai/óvodai igazolással kell alátámasztaniuk, hogy járnak a tanintézmények valamelyikébe, és az igénylőknek az idei júliusi bevételekről tanúskodó igazolásokat is mellékelniük kell.

Az iratokat szeptember 11-én 24.00 óráig küldhetik a szocialis@szereda.ro e-mail címre, ha ez nem lehetséges, akkor személyesen is leadhatók keddi és csütörtöki napokon 9.00–11.00 óra között a Közüzemek Rt. korábbi székhelyén (Akác utca 1. szám).

A kérelmet és a szükséges iratok listáját megtalálják itt. Bővebb információkat a 0266 315120 / 191, 115, 141 vagy 116 belső telefonszámon igényelhetnek.

 

2020. augusztus 31.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA