HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

BIZTOSAN MEGSZERVEZIK A FILMFESZTIVÁLT ÉS A KÖNYVVÁSÁRT IS


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala szeptember 15–20. között kettős filmfesztivált, 24–27. között pedig könyvvásárt szervez. A mikénttel kapcsolatban még sok a kérdés, de a kultúrafogyasztók mindenképpen számolhatnak a két eseménnyel – erősítette meg sajtótájékoztatón Ráduly Róbert Kálmán polgármester.

A kulturális rendezvények szervezése, kivitelezése mindenképpen „kompromisszumköteles”, akkor is, ha megnyithatnak a színházak és mozik belső terei, akkor is, ha nem. A járványügyi bizonytalanságok miatt Csíkszereda Polgármesteri Hivatala több forgatókönyvvel készül.

A szeptember 15–20. közötti filmfesztivál tulajdonképpen a Filmszereda és a Filmtettfeszt „házasításával” jön létre. Keddtől csütörtökig a Filmszereda filmjeit, péntektől vasárnapig a Filmtettfeszt műsorát vetítik a Mikó-várban és – remélhetőleg – a moziban. A filmcímeket és a jegyvásárlás módját a későbbiekben közlik.

A Csíkszeredai Könyvvásárt megszokott módon az Erőss Zsolt Arénában szervezné a városháza. Amennyiben a járványügyi intézkedések távol tartják a kiadók egy részét, ez esetben szűkebb körben, a Mikó-vár lehet a népszerű esemény helyszíne.

Ráduly Róbert Kálmán polgármester nyomatékosította: pillanatnyilag csak az biztos, hogy mindkét eseményt megszervezik.

 

2020. augusztus 31.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA