HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ÚTLEZÁRÁSOK A SZENT KERESZT PLÉBÁNIA SZOMSZÉDSÁGÁBAN


Csíkszereda Katasztrófavédelmi Bizottsága határozatban rögzítette, hogy a járványügyi korlátozások idejére hétvégente szombat 18.00 órától vasárnap 20.00 óráig lezárják a magántulajdonban levő, a Szent Kereszt Plébánia és a hozzájuk tartozó két templom közötti Szív utcai szakaszt.

Darvas-Kozma József esperes-plébános levélben fordult a polgármesteri hivatalhoz a rendszeres útlezárás érdekében. A járványügyi korlátozások miatt kénytelenek szabadtéri miséket tartani, az autós forgalom pedig egyrészt veszélyes a nagy számú járókelőkre, másrészt zavarja a templomi alkalmakat. Az esperes hivatkozik a 2003/106-os számú önkormányzati határozatra is, amely lehetővé teszi, hogy a plébánia és a két templom közötti, magántulajdonban levő utcaszakaszt vasárnaponként és vallási ünnepeken lezárják.

A katasztrófavédelmi bizottság mai, szeptember 7-i ülésén határozatot fogadtak el a levélre válaszolva arról, hogy ezentúl – a korlátozások feloldásáig – szombati napokon 18.00 órától vasárnap 20.00 óráig lezárják a forgalmat az említett szakaszon. Ugyanez lesz az eljárás a hétköznapra eső vallási ünnepek szentmiséinek idején is.

 

2020. szeptember 7.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA