HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

CSÍKSZEREDA A „ZÖLD” TANÉVKEZDÉSRE TÖREKSZIK


Nincs hivatalos indoklás arra vonatkozóan, hogy Csíkszeredát tanévkezdés szempontjából miért sorolták a sárga forgatókönyves települések közé, de a városvezetés és a tanintézmények mindent megtesznek ezután is azért, hogy a zöld forgatókönyv érvényesüljön. A városi katasztrófavédelmi bizottság is támogatja a törekvést.

Csíkszereda Katasztrófavédelmi Bizottsága soron kívüli ülést tartott ma, szeptember 10-én. Az ülést követően Ráduly Róbert Kálmán polgármester sajtótájékoztatón számolt be a tanévkezdés legfrissebb változatáról.

„A lehető legjobban próbálunk kijönni a hatalmas taposómalomból és a kommunikációs zűrzavarból. Mai napig senki nem mondta meg nekünk, hogy miért lettünk »sárgák«, ma sincs hivatalos adat erre vonatkozóan” – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy a városháza és a tanintézmények mindent megtettek annak érdekében, hogy a hagyományoshoz a lehető legközelebbi módon kezdődhessen a tanév. Ennek jegyében például négy iskola osztályai számára 18 tanterem bérleti díját fedezi a városháza, amennyiben az önkormányzat is jóváhagyja.

A polgármester elmondta: az óvodások és a napközisek a megszokott módon kezdik a tanévet (kivétel a Liviu Rebreanu Általános Iskola, amelynél a felújítás miatt várhatóan két hetet késik az óvodai nevelés kezdése), az 0–4. osztályosoknál szintén viszonylag jók a kilátások. Kivétel csak a Petőfi Sándor Általános Iskola, ahol részlegesen rotációban tanulnak, a József Attila Általános Iskola előkészítőseit pedig iskolabusz szállítja a taplocai Pedagógusok Házába, mert ők ott fognak tanulni. A felső tagozatot és a középiskolákat illetően különféle megoldások léteznek, de a végzős 8. és 12. osztályosok esetében várhatóan a hagyományos oktatás fog érvényesülni.

Csíkszereda Katasztrófavédelmi Bizottsága megerősítette, hogy minél több gyermeket szeretne az iskolapadokban látni, és bíznak benne, hogy a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium is megkapja a szükséges szakhatósági jóváhagyást a megszokott módon történő tanévkezdéshez.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA