HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ÚTFELÚJÍTÁSI HELYZETJELENTÉS


Az évente visszatérő kisebb javítások mellett idén eddig hat nagyobb horderejű felújítást, beavatkozást kezdtek el Csíkszereda úthálózatán. Újabb korszerű terelőútszakaszt használhatunk, továbbá jelenleg is aszfaltoznak a városszéleken és utcát, járdát burkolnak a központban.

Csíkszeredában a járvány ellenére számos beruházás folytatódott és kezdődött el. Az utolsó, harmadik aszfaltréteg is rákerült a terelőút vasúttal párhuzamos szakaszára, illetve elkészült a Brassói úttal való találkozásnál kialakított körforgalom is. Hátra van még az útfestés, néhány apró javítás és a végleges forgalmi táblák kihelyezése.

A Zsögöd utca 1305 méteres felső részén (a lovardától a Natúr lakópark bejáratáig terjedő szakaszon) is közelednek az aszfaltozás befejezéséhez. Az utolsó mintegy 100 méteren dolgoznak az alapozással. Ezt követi majd az aszfaltozás: az alapréteg lefektetése az utóbbi rövid szakaszon, majd a kopóréteg elterítése a felújítás alatt álló teljes hosszon. Kisebb járdaburkolási munkák, valamint természetesen az útfestés ugyancsak hátra van még.

A csobotfalvi Kájoni János utcát ezekben a napokban aszfaltozzák. Itt is két réteg aszfalt kerül az előkészített útalapra, az elsőt hétfőn, szeptember 14-én terítette a kivitelező. Következik az aknatetők szintre emelése és a szegélykövezés.

A Lejtő utca felújítása a végéhez közeledik: a felső végén sorompóval lezárt 121 méteres utcát kockakővel burkolta a kivitelező, két oldalán pedig csemetéket ültettek. A sorompó csakis az ott lakóknak, illetve a Petőfi utcai vendéglátóegységek feltöltésével foglalkozóknak engedi meg a gépkocsival való behajtást.

A Hunyadi János utca alsó szakaszán (a Csíki Nest előtti körforgalomtól a református templom előtti körforgalomig) ugyancsak leterítették az aszfalt utolsó rétegét is. Festés és járdaburkolás következik. (A Kalász negyed felújításának keretében egyébként ma, szeptember 15-én terítik a kopóréteget a szomszédos Tető utcán is.)

Szintén idei megvalósításként könyvelhető el a Nárcisz sétány egyik mellékutcájának a felújítása is: a sportpálya közelében az egykori garázsok helyén immár aszfaltozott parkolóhelyek létesültek, és folyamatban a pontos kijelölésük.

A polgármesteri hivatal megrendelte továbbá a Mérleg utcai tömbházudvar aszfaltozását is. Első lépésben az esővízelvezető rendszert építik meg.

 

2020. szeptember 15.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA