HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ÚJ LIDL: A MEGNÖVEKEDŐ FORGALOMTÓL TARTANAK


A közösségi hálón elszabadult indulatok ellenére mindössze heten vettek részt az egykori Gyopár szálló helyére tervezett Lidl szupermarket építésére készített városrendezési terv (plan urbanistic zonal – PUZ) szeptember 17-i közvitáján.

A városháza részéről ismét hangsúlyozták: magánterületen megvalósuló magánberuházásról lévén szó, így az önkormányzat döntésén múlik, hogy elfogadja vagy sem a készülő tervet. A rendezés érinti a közterületen fekvő, ma is használatos parkolót, de ez a rész megmaradna közparkolónak, emellett az áruház parkolója bárki számára használható 2 órára – közölte az áruházlánc képviselője. Összesen egyébként 94 parkolóhellyel számolnak, ígéretük szerint az árufeltöltés hajnali 5.00–6.00 óra között történik, és nagy hangsúlyt fektetnek a csomagolóanyagok visszaváltására, illetve az esővíz-elvezetésre – derült ki a vitán. Városházi igény alapján a szupermarket zöld tetős lesz.

A városlakók főként a forgalom miatt aggódnak: a szomszédos körforgalom a Testvériség sugárúttal együtt a város egyik leglassabban járható szakasza, a Lidl miatt megnövekedő forgalom pedig még nehézkesebbé teszi a haladást – vélik. A jelenlevők azt is javasolták, hogy a helyszínt vásárolja meg a város és rendeljen neki olyan funkciót, amely jobban szolgálná a közösséget. Az erről szóló petíciót amúgy 445-en írták alá, a kezdeményező személyesen nyújtotta át az aláírásokat a közvitát megelőzően.

A fórumon elhangzottak alapján a tervező módosíthat még a terveken, majd a véglegesített övezeti rendezési tervet az önkormányzati képviselők elé terjesztik. Elfogadásáról a helyhatósági választások után kialakuló új testület dönt.

 

2020. szeptember 18.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA