HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ÚJABB ÓZONGENERÁTOROK ISKOLÁKNAK, ÓVODÁKNAK


A csíkszeredai tanintézmények hamarosan 55 újabb, az iskolai és óvodai tantermek levegőjének fertőtlenítését szolgáló, az városháza által vásárolt ózongenerátort vehetnek át. A kulturális élet sem áll le: alig zárult a Filmszereda–Filmtettfeszt, kezdődik is a Csíkszeredai Könyvvásár.

A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság mai, szeptember 21-i ülését követően két fejleményről számolt be a sajtónak Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a bizottság elnöke. Egyrészt – a beszállító ígérete szerint – ezen a héten átvehetik az újabban rendelt 55 ózongenerátort, amelyeket a polgármesteri hivatal azonnal tovább is ad a tanintézményeknek. A tavasszal megrendelt, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház megsegítésére szánt hét lélegeztetőgépről ugyanakkor kénytelen volt lemondani a bizottság: a beszállító csak hitegetett a berendezésekkel, de még a szerződésbontásra sem reagált. Ráduly szerint a kórháznak azóta jelentősen javult a felszereltsége, így nem jelent érvágást a lélegeztetőgépekről való lemondás.

A polgármester a város kulturális rendezvényeire is kitért. Mint mondta: a közös Filmszereda–Filmtettfesztnak színvonalas műsora ellenére szembetűnő volt az alacsony nézőszám, az idősebb és a iskolás nemzedékek távol maradtak. A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében bevezetett intézkedések ugyanilyen hátrányosan érintik a csütörtökön kezdődő Csíkszeredai Könyvvásárt is, de mint Ráduly mondta: a város ebben is úttörő szerepet vállal, hiszen míg számos népszerű könyvvásár elmarad, Csíkszereda erről a rendezvényről sem mond le. Az 5. Csíkszeredai Könyvvásárt szeptember 24–27- között szervezik az Erőss Zsolt Arénában.

 

2020. szeptember 21.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA