HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ISMERTETTÉK A NAGY ISTVÁN LAKÓNEGYED FELÚJÍTÁSÁNAK ELKÉPZELÉSEIT


Egyirányúsított, lakossági igény esetén sorompóval zárható út, rendezett zöldövezetek és parkolóhelyek, játszóterek és sportpályák kaphatnak helyet a Nagy István sétányon a tegnap, szeptember 24-én bemutatott megvalósíthatósági tanulmány alapján. A Szakszervezetek Művelődési Házában szervezett lakossági fórumon a legtöbbször felmerülő kérdés a parkolást érintette.

A lakónegyed elemzéseit követően olyan megvalósíthatósági tanulmányt állított össze a Proiect Consulting Kft., amelynek célja az életminőség javítása a meglévő forgalmi konfliktuspontok feloldásával, pihenési és sportolási lehetőségek biztosításával – valamennyi korosztály számára –, és egyes közműhálózatok teljes felújításával.

Közlekedési szempontból az autós és a gyalogos forgalom is megújul. Az autóst illetően az egyetlen behajtás a Szív utcai garzonlakások között történne, a kihajtás ezzel párhuzamosan, a Milleniumi templomhoz legközelebb eső szakaszon. A Szív utcai kazánház mellett elhaladó utat zsákutcává tenné a javaslat, ez csak a szomszédos tömbházakat, illetve a külön beruházásból megvalósuló majdani parkolóházat szolgálná ki. Az út mentén végig, mindkét oldalon parkolóhelyeket alakítanának ki, összesen 409-et.

A tömbházak „hátsó” oldalai által közrezárt zöldövezet kiskapuval lezárt, egyfajta belső udvarrá válna, a főbejáratok oldala sétány maradna.

Szintetikus futópályát létesítenének, és olyan játszótérelemek és sportpályák is helyet kapnak, amelyek nagyobb gyermekeknek és felnőtteknek is szórakozási és sportolási lehetőséget nyújtanak.

Teljes felújításon esik át ugyanakkor az esővíz- és a szennyvízhálózat, valamint a közvilágítási rendszer.

A résztvevő mintegy 20 érdeklődő közül többen felvetették a parkolási nehézségeket. Szőke Domokos alpolgármester kifejtette: a tervek szerint a Szív utcai kazánház helyén emeletes parkolóház épülhet, amennyiben ezt az önkormányzat is elfogadja.

A megvalósíthatósági tanulmány rajzai megtekinthetők a városháza honlapján (www.szereda.ro), és kifüggesztették a polgármesteri hivatal bejáratánál. További javaslatokat, észrevételeket az ugyanitt elhelyezett dobozba helyezhetnek papíron, vagy küldhetik a marthytunde@szereda.ro e-mail-címre október 10-ig.

A végleges megvalósíthatósági tanulmányt az önkormányzatnak kell elfogadnia, ezt követi a kiviteli tervek majd – a kötségvetés függvényében – a kivitelezés közbeszereztetése.

 

2020. szeptember 29.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA