HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

RÁDULY MEGKÖSZÖNTE AZ ERŐS ÖNKORMÁNYZÁST


Mandátumzáró ülését tartotta ma, szeptember 29-én Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata. Döntöttek a 2021-es helyi adókról, folyamatban levő beruházásokról, végül pedig elbúcsúztak a leköszönő tanácsosok és Ráduly Róbert Kálmán polgármester.

A szeptemberi soros ülés egyben az utolsó rendes tanácskozása volt a 2016-ban megválasztott önkormányzati testületnek.

A képviselők határoztak a helyi adók és illetékek 2021-es mértékéről: csakis a törvény által előírt inflációarányos növekedést eszközlik, az együtthatók nem növekednek és nem is csökkennek.

Beruházások esetében módosították a kivitelezés becsült összegeit, tagságdíjak befizetéséről szavaztak, zárásként pedig elköszöntek azok a képviselők, akik nem kapnak helyet az új testületben.

Elbúcsúzott a várost – rövidebb megszakítással – 2004 óta vezető Ráduly Róbert Kálmán polgármester is: köszönetet mondott leköszönő képviselőknek és gratulált az újaknak.

„Öröm, hogy ez az önkormányzat egyrészt végig megtalálta a közös hangot, másrészt stabil maradt: akik 2016-ban letették az esküt, most is itt vannak. A testület nagy része, 12 képviselő továbbra is marad és viszi tovább a közügyeket. Ez nagyon fontos jelzés: a folytonosság megmarad. Bárhová kerüljünk is, képviseljük a komolyságot, a becsületességet, az elhivatottságot, a konok kitartást” – búcsúzott Ráduly Róbert Kálmán.

 

2020. szeptember 29.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA