HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

KÖZVILÁGÍTÁS-KORSZERŰSÍTÉS VÁROSSZERTE


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala 89 korszerű lámpatestet szereltet fel október folyamán, és a fejlesztések eredményeként további utcák, tömbháznegyedek közvilágítása újul meg.

A városháza – a lakónegyed-felújításokkal párhuzamosan – minden évben fejleszti az utak, utcák közvilágítási hálózatát: energiatakarékos lámpatestekre cseréli a régieket és új oszlopok állításával bővíti a meglévő hálózatát. Idén 89 lámpatestet vásárolnak, ezeket 13 utcában szerelik fel. Bővítésként 15 új oszlopot állítanak.

Egyes helyszíneken már elvégezték a munkát, a fejlesztés legnagyobb hozadéka viszont a Decemberi forradalom utca „hátsó” szakaszának új világítása lesz: 20 korszerű lámpatestet szerelnek fel a Közpénzügyi Igazgatóságtól a Nagyrét utcáig terjedő tömbháznegyedben. A Piac utcán és a piacot közrezáró tömbházudvaron szintén változás lesz: itt 14 új lámpatesttel teszik hatékonyabbá a közvilágítást. Hatékonyabb éjszakai fénybe borul a Molnár Lajos Műjégpálya körüli „patkó” is: a Nagyrét utca ezen szakaszán levő tömbházak sétányain nyolc energiahatékony lámpatestet szerelnek fel. A Mérleg utcában és a sétányain hét új égővel javítják a közvilágítás minőségét.

A tavalyi forgalombiztonsági fejlesztések folytatásaként nagy teljesítményű, fényfüggönyt képező lámpatestekkel világítanak meg ugyanakkor két gyalogátjárót a Brassói úton: a Zsögödfürdő felé vezető, illetve a Gólya utcánál levő zebrát.

A felsoroltak mellett a Kalász negyed átfogó felújításának keretén belül 140 korszerű lámpatest átvételére készül a polgármesteri hivatal.

 

2020. október 8.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA