HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

KÉSZÜLJÜNK AZ ÚJABB SZIGORÍTÁSOKRA


Ráduly Róbert Kálmán polgármester becslései szerint néhány nap választ el attól, hogy a fertőzési arány meghaladja Csíkszeredában a 3 ezreléket, ezért készülnünk kell a szigorú megszorításokra – egyebek mellett az iskolák, óvodák bezárására és az online oktatásra való áttérésre.

A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság mai, október 12-i ülését követően elszomorító adatokat közölt Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a bizottság elnöke: az utóbbi három hétben – Ráduly szerint a választások miatt – hetente duplázódnak megyei szinten az esetszámok. A megyében az utóbbi két hétben az ezer főre vetített fertőzések száma 1,25, Csíkszereda esetében ugyanez az arány viszont 2,53.

A polgármester szerint két fontos intézkedés egyre sürgősebb. Egyrészt a Hargita Megyei Vérközpontot minél hamarabb fel kell szerelni olyan berendezéssel, amely alkalmas a gyógyultak vérplazmájának vételére. Másrészt tudatosítókampánnyal, a készletek feltöltésével el kell érni, hogy minél többen beoltassák magukat influenza elleni vakcínával, hogy bár az influenzát kizárhassuk.

 

2020. október 12.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA