HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ELKEZDŐDÖTT A HŐSZIGETELT TÖMBHÁZAK ÁTVÉTELEZÉSE


Három Kalász negyedi tömbház hőszigetelési munkálatainak átvételezésére került sor tegnap, október 14-én. A beruházás összértéke 3,31 millió lej.

Ráduly Róbert Kálmán polgármester és Szőke Domokos alpolgármester mellett jelen volt az átvételezésen a tervező, a kivitelező, a műszaki ellenőr, az érintett lakószövetségek és a polgármesteri hivatal szakosztályának képviselői, valamint a sajtó is.

A polgármester ismertette: a Tető utca 13. szám, valamint a Hunyadi János utca 33. és 35. szám alatti tömbházak hőszigetelését tömbben hirdette meg a városháza. A kivitelező Ceconi Kft.-vel kétszeri határidő-hosszabbítás és sokszori nézeteltérés sikeres kezelését követően mostanra sikerült befejezni a munkálatot. A három tömbház hőszigetelése 3,31 millió lejbe került, az érték közel felét az Európai Unió finanszírozta.

Az átvételezés alkalmával Ráduly Róbert Kálmán megköszönte Szőke Domokos alpolgármester ilyen irányú tevékenységét. Emlékeztetett: 2007-ben történt az első hőszigetelés, azóta töretlenül folynak a felújítási munkálatok, és ez nagyban az alpolgármester érdeme.

Csíkszeredában jelenleg 18 tömbház hőszigetelésén dolgoznak, és a következő hetekben újabb tömbházak munkálatait veszik át. További 21 tömbház hőszigetelésének pályázata elbírálás alatt áll.

 

2020. október 15.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA