HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ELKEZDŐDÖTT A NAGY IMRE ÁLTALÁNOS ISKOLA FELÚJÍTÁSÁNAK ÁTVÉTELEZÉSE


A mai, október 15-i terepszemlével elkezdődött a legnagyobb volumenű csíkszereda iskolafelújítás műszaki átvételezésének folyamata. A közel 900 diákot kiszolgáló Nagy Imre Általános Iskola átfogó felújítása 8,63 millió lejbe került.

A Nagy Imre Általános Iskola egyike azon 11 csíkszeredai tanintézménynek, amely európai uniós társfinanszírozásból újult meg, és a Tulipán Óvoda, valamint az Aranyalma Napközi Otthon után a harmadik, amelynek elkezdődhetett az átvételezési folyamata.

Ráduly Róbert Kálmán polgármester elmondta: ez a legköltségesebb iskolafelújítási projekt. A főbb sarokszámokat ismertetve rámutatott: a projekt teljes értéke 8,63 millió lej, amelyből közel 4,87 millió lejt az Európai Uniós biztosít, 745 ezer lejjel a központi költségvetés támogatja a munkát, a fennmaradó 2,77 millió lejt pedig helyi alapokból finanszírozták.

Az iskolát a pincétől a padlásig minden oldalán hőszigetelték, kicserélték a villany-, a fűtés-, a víz- és szennyvízhálózatát, újravakolták és meszelték az összes helyiségét, és fotovoltaikus napelemrendszert szereltek a felújított tetőzetre. A kivitelező a székelyudvarhelyi Termolang Kft. volt, amelynek immár csak kisebb munkái maradtak hátra.

 

2020. október 15.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA