HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ÁTVÉTELEZTÉK A TERELŐÚT ÚJABB SZAKASZÁT


Csíkszereda észak-déli terelőútjának a vasúttal párhuzamos szakaszán, valamint a Kájoni János utca agyagfalvi szakaszán folytatódott ma, október 19-én a műszaki átvételezések sora. Csíkszereda polgármestere szerint pontot tettek az utóbbi harminc év legfontosabb csíkszeredai beruházásának végére.

Ráduly Róbert Kálmán polgármester és Szőke Domokos alpolgármester, valamint a tervező, a kivitelező, a műszaki ellenőr, a városházi szakiroda és a sajtó képviselőinek jelenlétében átvették az észak-déli terelőút nemrég elkészült 1,2 km-es szakaszát.

A mocsaras területen épült szakaszt makadám borítással közel egy éve már átadták a forgalomnak, a felszín süllyedésének stabilizálását követően pedig nyáron aszfaltozták le. A kivitelező határidőn belül végzett. Ennek a szakasznak az összértéke 16,25 millió lej, és a városvezetésnek – parlamenti közbenjárással – sikerült 14,87 millió lej kormányzati támogatást szereznie a megvalósításra. Az átvételezésen ugyanakkor Ráduly Róbert Kálmán emlékeztetett: a terelőút korábban átadott szakaszait a város kizárólag a saját forrásaiból építette, a  teljes 4,25 kilométer megvalósításának értéke pedig meghaladja a 26 millió lejt. Ráduly szerint ezzel az utóbbi 30 év legfontosabb csíkszeredai projektje zárult le.

Ugyancsak ma történt a Kájoni János utca agyagfalvi szakasza felújításának átvételezése is. A – két mellékutcával együtt – 600 méteres szakasz esővíz-elvezetése, aszfaltozása 870 ezer lejbe került.

Mindkét esetben helyi tervezők és kivitelezők dolgoztak: a terveket a Proiect Consulting Kft. készítette, a kivitelező pedig az ING Service Kft. volt.

 

2020. október 19.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA