HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ISMERTETTÉK AZ ÚJ VÁROSVEZETŐK FELADATKÖREIT


Korodi Attila polgármester a város jegyzőjének, a tegnap megválasztott alpolgármestereknek és a tevékenységét elkezdő városmenedzsernek a társaságában ismertette a városvezetők illetékességi szakterületeit. Mint mondta: hangsúlyosabb átszervezésre a későbbiekben kerül sor.

Csíkszereda új polgármestere sajtótájékoztatón mutatta be, hogy melyik városházi szakiroda melyik városvezető koordinálása alá kerül az elkövetkezőkben.

„Nem abban hiszünk, hogy minél kevesebb emberrel kell jó eredményt elérni, hanem abban, hogy jó szaktudással, méltányos rendszerben kell felmutatnunk jó eredményeket. A városháza munkatársainak és a város polgárainak érezniük kell, hogy számítunk rájuk” – fogalmazott Korodi Attila.

Mint rámutatott: a továbbiakban is Wohlfart Rudolf főjegyző irányítja a jogi irodát és a korábban is hozzá tartozó területeket, a két alpolgármester mellé csatlakozik a sajtótájékoztatón bemutatott városmenedzser, Dósa Szilárd is.

Sógor Enikő alpolgármester felel a kultúráért, az egészségügyért, a szociális kérdésekért, a tanügyért és az önkormányzati kulturális alintézményekért. „Feladatom a »hangsúlyváltás«. Női minőségemből adódóan másfajta szemléletmódot kívánok meghonosítani, kicserélni a rossz beidegződéseket. Célom, közelebb hozni a szolgáltatásokat az igényekhez, a valóságot az ideálishoz” – mondta a Sógor Enikő.

Bors Béla alpolgármester a városrendezésért, a beruházásokért és a városgazdálkodásért felel az elkövetkezőkben. „Első lépésben elemezni szeretném, hogy jelenleg hol tartunk. Betekintést kell nyernem a folyamatban levő beruházásokba, és ki kell dolgoznunk azt a stratégiát, amellyel viszonylag rövid időn belül felzárkóztathatjuk az elmaradt városrészeket” – fogalmazott az alpolgármester.

Dósa Szilárd közigazgatási szakterületről érkezett Korodi Attila nevesítése nyomán. Mint a polgármester elmondta: környezetvédelmi miniszterként kezdett együtt dolgozni vele, és az ő felkészültségének köszönhetően tudtak eredményes munkát végezni. A városvezetésben hozzá tartoznak ezentúl a költségvetési, adópolitikai kérdések, ő felel a közvagyonért és a városházi szolgáltatások jobbításáért. „Feladatom lesz városházi szolgáltatások digitalizációja, a stabil pénzügyi háttér és a jó eszköztár biztosítása, amelynek meg kell mutatkoznia az állampolgárokkal való könnyű ügyintézésben is” – mondta a városmenedzser.

Korodi Attila elöljáróként a törvény által rá szabott feladatokkal foglalkozik, ezek közül kiemelte a stratégiai fejlesztési terv végrehajtását és a közbiztonság javítását.

A polgármester hozzátette: a szervezeti felépítésről a későbbiekben döntenek, és az átszervezést a vállalásaikhoz igazítják majd. Megemlítette: külön egységet hoznak létre például gazdaságfejlesztéssel foglalkozó szakmai csapatnak.

 

2020. november 3.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA