HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

INGYENESEN JUTHATNAK HOZZÁ NYILATKOZATOKHOZ


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala elkezdi az éjszakai kijárási tilalom idejére szerkesztett, saját felelősségre kitöltendő nyilatkozat kétnyelvűsített formanyomtatványának terjesztését. A városháza honlapja ugyanakkor naponta közli a csíkszeredai koronavírus-fertőzési esetszámokat.

Korodi Attila polgármester ma, november 12-én sajtótájékoztatón jelentette be: elkezdődik 30 ezer darab A5-ös méretű, magyar nyelvre is lefordított formanyomtatvány terjesztése a város forgalmas pontjain, 52 helyszínen. A kétnyelvű űrlapot ingyenesen igényelhetik az élelmiszerüzletek, benzinkutak, parókiák többségében, a helyi és a távolsági buszpályaudvaron és a vonatállomáson, valamint a kórházban és a rendelőintézetben. A formanyomtatványokat nemcsak a központi, hanem a városszéli övezetekben is megtalálják.

„Nem szeretnénk, hogy ez szokássá váljon, de az új, radikális helyzet miatt ennyivel segíteni kívánjuk a városlakókat” – jegyezte meg Korodi Attila.

A nyilatkozat letölthető innen.

Az elöljáró azt is bejelentette: a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság adatai és döntése alapján a polgármesteri hivatal honlapján naponta közöljük a csíkszeredai napi esetszámokat és a szín szerinti járványügyi besorolást. A közlés oka, hogy a számok ismeretében növekedjék az egyéni felelősségtudat.

 

2020. november 12.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA