HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

A BIZTONSÁGRA ÖSSZPONTOSÍT A VÁROSHÁZA


A biztonságos téli ivóvízellátásról, a mentőszolgálat támogatásáról, illetve a városházi ügyfélszolgálat újraindításáról számolt be a sajtónak Korodi Attila polgármester ma, november 23-án.

A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság két témában határozott a mai ülésén. Egyrészt vállalták, hogy segítik a Harvíz Rt.-t és ösztönzik a megyei vízügyi igazgatóságot egy ivóvízellátási probléma megoldásában. A szépvízi gát víznyerő vezetékén meghibásodás történt korábban, ennek javítása pedig beruházást igényel a vízügyi igazgatóság részéről. A Harvíz Rt. újraélesíti a vasút menti mélyvízi kutak szivattyúrendszerét, az így nyerhető hozam kétszerese a város és a környező falvak vízigényének. Továbbá bypass-rendszerrel érnék el azt, hogy a Nagy Laji-dombi tartályból visszafele is pumpálható legyen a víz. Így hibaelhárítás esetén is biztosított lesz Csíkszereda és a szomszédos települések ivóvízellátása – részletezte Korodi Attila.

A Hargita Megyei Mentőszolgálat támogatási kérelme nyomán ugyanakkor jóváhagyták egy konténer beszerzését. Erre azért van szüksége a mentőszolgálatnak, hogy a mentősöknek lehetőségük legyen az épülettől különálló helyiségben védőruhába öltözniük, majd ugyanott átöltözniük.

A polgármester elmondta: biztonságos körülmények között elindult a városházi szakosztályok ügyfélfogadása. Várják az ügyfelek visszajelzéseit a kiszolgálás minőségének javítása érdekében. A polgármesteri hivatal továbbra is arra kéri a városlakókat, hogy lehetőleg az online ügyintézést részesítsék előnyben. Ha a kérdésükre csakis személyesen kaphatnak választ, az előjegyzési és a nyitvatartási tudnivalókat megtalálják Csíkszereda Polgármesteri Hivatala honlapján (www.szereda.ro).

 

2020. november 23.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA