HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

CSÍKSZEREDA SZÁMÁRA NAGY TÉTJE VAN A VÁLASZTÁSOKNAK


A következő évek legnagyobb projektjei akkor valósulhatnak meg, ha sikerül központi vagy európai uniós forrást rendelni hozzájuk. Ennek feltétele az erős bukaresti képviselet, amelynek kulcsa a december 6-i parlamenti választás. Korodi Attila polgármester részvételre buzdít.

Csíkszereda elöljárója, Korodi Attila és meghívottai, Tánczos Barna szenátor és Hajdu Gábor parlamenti képviselőjelölt sajtótájékoztatón ismertette, mi a tétje a közlegő parlamenti választásoknak Hargita megye székhelye számára. A polgármester hangsúlyozta: a keleti terelőútszakasz építése, a lakónegyed-felújítások folytatása, a kertvárosok és az ipari negyed élénkítése, akárcsak az öregotthon építése olyan elképzelések, amelyeknek a megvalósítása külső finanszírozás bevonását is megköveteli.

„Csíkszeredának az a legfontosabb, hogy kiszámítható, folyamatos fejlődési pályán legyen. Ugyanakkor az erős helyi magyar közösség támogatásával segíteni tudunk minden olyan törekvést, amely a teljes erdélyi magyar közösséget megerősíti” – mutatott rá Korodi Attila a csíkszeredai választási eredményeknek a helyi és város határán átívelő következményeire.

Hajdu Gábor képviselőjelölt történelmi lehetőségnek nevezte a december 6-i választást, mert az erdélyi magyarság magas polgári öntudatából fakadóan nagyobb arányú magyar részvételre számíthatunk.

„A csíkszeredai fejlesztések maguk után vonják a helyi gazdaság élénkítését, hiszen a csíkszeredai vállalkozások bekapcsolódnak ezen munkálatokba” – fogalmazott Hajdu. Ő is rámutatott a csíki szavazatok kiemelt értékére: a magyar érdekképviselet a szavazatok 10 százalékát rendszerint a csíki térségből kapja.

Tánczos Barna ugyancsak hivatkozott a város erdélyi „választási kisugárzására” a magyarság szempontjából, és egyik legfőbb feladatnak a decentralizációs folyamatok felgyorsítását nevezte meg.

„Arra a munkára vállalkozunk, hogy a csíkszeredai elképzeléseket, javaslatokat törvényi szintre emeljük, és beépítsük olyan pályázati kiírások szövegeibe, amelyeknek köszönhetően akár uniós finanszírozásokat is lehívhat a város. December 6-án arról szól a döntés: lesz-e olyan parlamenti csapat, amely a székely közösséget képviseli, nem csak az általános országos problémákat vagy a déli, keleti megyék sajátos kérdéseit” – mondta a szenátor.

Korodi Attila polgármester arról biztosította a városlakókat, hogy a szeptember 27-ihez hasonlóan ezúttal is teljes biztonságban szervezik meg Csíkszeredában a választásokat.

 

2020. november 24.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA