HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS ÚJ HELYSZÍNEN


Újdonságokkal teli rendezvénysorozattal készül Csíkszereda Polgármesteri Hivatala az adventi időszakra. Az áhítatok, a kulturális műsorok és a Mikulás-váró koncert online követhető, a Központi parkban levő fő helyszínen gyermeksarok, a Promenádon pedig karácsonyi hangulatban kézműves termékekkel várják a városlakókat.

Az új elképzeléseket sajtótájékoztatón ismertette Korodi Attila polgármester, Sógor Enikő alpolgármester és Prigye Kinga programfelelős.

„Ebben a válságos időszakban nagyon fontos, hogy sose feledjük: lesznek jobb idők, ha egymásra vigyázunk, ha a gyengébbeket megsegítjük, ha egymást felkaroljuk. Ennek a reménynek a jegyében szervezzük meg az adventi ünnepségsorozatot. Fontos jelzés ez a közösségünk felé: a város karácsonyfája körüli négy adventi gyertyát együtt gyújtsuk fel – fogalmazott Korodi Attila, hangsúlyozva, hogy a közös gyertyagyújtáson online vehetünk részt. Személyesen vesznek részt az áhítatot tartó lelkészek, a fellépő kórusok és a meghívott célcsoportok. Őket Sógor Enikő alpolgármester ismertette.

„Méltóbbnak találtuk ezt a környezetet annak helyszínéül, hogy a közösség közös élményként élhesse meg a várakozás időszakát. Sosem volt ekkora szükség a közös rítusok megteremtésére” – mondta Sógor Enikő.

Advent első vasárnapján a ferences Hugó testvér tart áhítatot és fellép a csíksomlyói kegytemplom kórusa, a meghívottak pedig a nagycsaládosok lesznek. A terv szerint a második vasárnapon Szatmári Szilárd református lelkész és a Lux Aurumque kamarakórus bizonyságtételét a Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonának lakói hallgathatják a helyszínen, advent harmadik vasárnapján pedig Solymosi Alpár unitárius és Tamás János evangélikus lelkész mondják el ünnepi gondolataikat. Fellépnek Ádám Katalinnal a Serketáncosok, a meghívottak pedig a fellépő gyerekek és a szüleik. A záró vasárnapon Bálint Emil római katolikus esperes az egyházi szónok, és a csobotfalvi hagyományőrzők betlehemese képezi a kulturális programot. A közönséget a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesületének csíkszeredai tagjai és az autizmussal élő gyerekek alkotják. A vasárnaponként 17.00 órától kezdődő ünnepi alkalmakat a Live Event élőben közvetíti a Csíkszeredai Városháza (korábbi Csík-Info) facebook-oldalon.

Prigye Kinga programfelelős elmondta: az ünnepi környezethez nagyban hozzájárul a Központi parkban levő játszótérnél kialakított gyermeksarok, a második vasárnaptól a park Promenád felőli bejáratánál kihelyezett teázó és büfé, a december 5-i és 19-i esti vásár, valamint a december 4–11. között félóránként közlekedő Mikulásvonat. Kísérőprogramként december 5-én fellép a Mese7-es zenekar, koncertjüket online közvetítik a városháza facebook-oldalán.

A program a járványügyi intézkedések jegyében módosulhat.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA